zaterdag, december 3, 2022
HomeZaterdagDerde klasseBennie Hogewoning (Voorschoten'97): ,,Beetje extra zweet, maar winst"

Bennie Hogewoning (Voorschoten’97): ,,Beetje extra zweet, maar winst”

-

Derde klasse (zondag)- Na twee speeldagen is Voorschoten’97 één van de twee ploegen met de volle buit. Na de winst op HWD werd nu APWC op eigen veld geklopt. Op sportpark Adegeest werd het 2-0 voor de ploeg van Denis Luhulima.

De trainer: ,,In de eerste helft hadden we het lastig tegen een beweeglijke en technische ploeg. In de omschakeling lagen onze kansen vandaag. Enkele omschakelingen lukten niet omdat er te gehaast werd gespeeld. In de 25ste minuut lukte het wel; Bennie Hoogewoning schoot met links vanaf  het 16 meter gedecideerd hard in de linkerhoek. Daarna was het goede spel van APWC over. Na de rust hebben we een kleine omzetting doorgevoerd en de 2-0 door Jordy van der Wijngaard viel vervolgens rond het uur spelen. De uitslag had hoger moeten uitvallen, maar dat zou reëel gezien teveel van het  goede zijn geweest. In de laatste minuut schoten zij nog op de paal. Al met al: 1e helft matig, 2e helft prima gevoetbald.”

Doelpuntenmaker Hogewoning, die een sterk optreden neerzette: ,,Het was pittig, maar het eindresultaat mag er zijn. Uiteraard zijn we zaterdagavond de stad in gegaan en hebben niet echt rekening gehouden met de wedstrijd. ’t Is niet elke week feest, he. Maar goed, we hebben ons flink ingespannen in de warming-up en dat leverde extra zweet op. Zo zijn we de wedstrijd in gegaan. In het eerste deel hadden we het niet makkelijk en kregen zij ook mogelijkheden en ze raakten de paal. Na de 1-0 kantelde het duel. Zeker in de tweede helft en na de 2-0 zijn we niet echt meer in gevaar geweest. Het mag duidelijk zijn dat deze tegenstander meer in huis had dan HWD.”

Voorschoten’97 liep geen averij op en dus is de start prima te noemen. ,,We wisten niet wat te verwachten van deze competitie en voorlopig blijft dat ook onduidelijk. We spelen ons eigen spel en we hebben een frisse, leuke groep met een mix van ervaring en jonkies. De klik is er. Op een zeker moment hebben we alle opponenten gehad en dan weten we meer. In elk geval proberen we het uit ook zo goed mogelijk te doen. Dan zijn de verre reisjes toch net even wat leuker. Met Denis hebben we een wereldvent voor de groep staan. Hij ligt bij iedereen prima. Vooralsnog mogen we dus niet klagen. Ne, ik ben gisteren niet weer weggegaan. Ik heb een eigen bedrijf en wist dat ik maandag moest werken. Maar misschien dat ik vanavond nog even de hort op ga. Nog maar een beetje vieren dit weekend.”

Foto’s: met dank aan Voorschoten’97

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read