donderdag, mei 23, 2024
HomeDerde klasseDoCoSForeholte eenvoudig langs onthutsend zwak DoCoS (plus nababbel)

Foreholte eenvoudig langs onthutsend zwak DoCoS (plus nababbel)

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Foreholte heeft ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Het Leidse DoCoS werd met 2-0 verslagen in Voorhout en het was overduidelijk dat de zege terecht kwam bij de ploeg die vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was geweest.

Al vanaf de eerste minuut werd zichtbaar dat Foreholte tot de tanden toe gewapend was en daardoor werden de onderlinge duels veelal gewonnen. Gedurende de tweestrijd kwam daar ook geen verandering in. DoCoS was tam, weinig strijdbaar en als het al een keer de bal veroverde werd het balbezit terstond weer weggegeven. Geen moment kwam de ploeg van Edwin Vurens over een dood punt heen en het moest de thuisploeg bedanken voor het feit dat het tot kwart voor zes spannend bleef (duel startte om 16 uur, red.).

Toni Arroyo had na amper twee minuten al kunnen scoren. Volledig in vrijstaande positie kegelde de spits de bal tegen de lat op aangeven van Joost Jansze. Daar kwam DoCoS dus goed weg, maar er gingen geen alarmbellen af bij de gasten. Mitchel Klein liet zich als rechtsback een keer in de vijandelijke zestien zien, maar zijn laag aangesneden voorzet kwam niet aan bij een medespeler. Verder hoefde Piet Meeuwissen zich lange tijd geen enkele keer in te spannen. DoCoS bleef ver van zijn doel verwijderd.

Foreholte gaf de regie niet uit handen en kwam tot een aantal prima aanvallen. Vooral de sterk acterende Jansze en Luc van Leeuwen snelden er vaak vandoor en dat het na nog geen twintig minuten 1-0 werd, was volledig in lijn met de verhoudingen op het veld. Boet Ligtvoet mocht ver komen en DoCoS kreeg de bal niet weg. Jansze aarzelde niet en bracht zijn ploeg op overtuigende wijze op voorsprong. De marge had halverwege al groter moeten zijn maar Van Leeuwen en Jansze lieten de bezoekers nog hoop houden. Van DoCoS, dat doorlopend nerveus oogde, werd in aanvallend opzicht niets meer vernomen. Pas in de tweede minuut van de extra tijd van de tweede helft kregen de Leidenaren zelfs pas de eerste kans. Die was evenwel niet aan Qendrim Gashi besteed.

Op dat moment was het even daarvoor 2-0 geworden. De mee opgekomen en ingevallen McCaullum van der Velde drong door over rechts en vond Rick Brabander, die handig profiteerde van het niet wegwerken van het speeltuig door Klein. Het was de genadeklap, die evenwel al lang en breed uitgedeeld had moeten worden door de manschappen van Koswal. De ploeg had voldoende kansen om DoCoS eerder aan de grond te nagelen, maar liet dat na. Al met won Foreholte eenvoudig en had het ongetwijfeld meer weerstand verwacht.

Vurens was duidelijk na afloop. ,,Je kunt als speler niet in goeden doen zijn en je kunt na twee maanden ballen ook niet altijd top zijn. Dat geeft ook niet. Ik miste echter de bezieling, beleving en de echte wil om hier een resultaat te halen. Eigenlijk bemerkte ik het al in de warming-up. Het was helemaal niets vandaag. Onbegrijpelijk want vorige week stond de ploeg er wel. De meeste spelers zijn toe aan een spiegel en kunnen dan onmogelijk tot de conclusie komen dat dit okay was. Ik geef spelers kansen en wissel niet om het wisselen. Maar dit moet echt heel veel beter volgende week, want anders moet ik wel ingrijpen. Iedere week behoor je alles uit de kast te halen. Of je nu goed speelt of niet.”

Foreholte- Docos 2-0 (1-0). 18. Jansze, 90. Brabander 2-0.

Foreholte: Meeuwissen, Van Steijn, Hogenhuis, Ligtvoet (90. Drewes), Voorn, Smits, Lemmers, Berg (86. Van der Velde), Jansze (86. Noordermeer), Arroyo (64. Brabander), Van Leeuwen.

Docos: Van Abswoude, Klein, Van Voorthuijzen, Amine, Flippo, Victory (41. Gasamma), Douwes (75. Pelmelay), Gashi, Daramy (61. Gajadien), Van Empel, Guijt.

Beluister hier nog twee interviews van de kant van Foreholte (Joost Jansze en Mario Koswal).

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read