HomeZaterdagDerde klasseEen helft is genoeg voor Stompwijk ’92 om Sporting Leiden te verslaan

Een helft is genoeg voor Stompwijk ’92 om Sporting Leiden te verslaan

-

Derde klasse A (zondag)-Met nog vier competitiewedstrijden te gaan speelden Stompwijk’92 en Sporting Leiden tegen elkaar op Sportpark Meerhorst in Stompwijk. De eerste 45 minuten was het aantrekkelijkste deel van de wedstrijd mede door Stompwijk’92 spits Kite Beuvink.

Op klokslag 14.00 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijk, waarna beide ploegen mogelijkheden in het eerste half uur kregen. Aan Sporting Leidens kant kwamen er kansen via Elroy van der Hooft en Boudewijn Kamphues. De laatst genoemde viel op in de spits door zijn verdeling van het spel en zijn goede balaanname. Oude rotten verleren het niet.

Bij Stompwijk’92 kreeg Beuvink de eerste mogelijkheid via een vrije trap van twintig meter die langs de paal van doelman Smeele vloog. Na ruim een half uur kreeg Beuvink de bal aangespeeld door teamgenoot Rick de Haan en hij schoot de bal achter doelman Beuvink (1-0). Hierna was de ban gebroken en binnen tien minuten kwam Beuvink nog tot twee doelpunten. De eerste via een penalty na een overtreding van Trigillio Pinas. De spits ging achter de bal staan en schoot feilloos in (2-0). De 3-0 was het gevolg van de mooiste actie van de middag: een lange bal van Pim van der Arend nam de spits mee in de loop en scoorde. Beuvink kon dus na de wedstrijd terugkijken op een loepzuivere hattrick.

De tweede helft had eigenlijk niet gespeeld hoeven te worden, want beide ploegen deden het heel rustig aan in de warme omstandigheden op het kunstgras. Stompwijk’92 kreeg wel nog mogelijkheden om de score uit te breiden, maar gescoord werd er niet meer.

De achttienjarige spits Kite Beuvink scoorde zijn derde hattrick van het seizoen. De spits die uit de eigen jeugd komt van Stompwijk’92 voelt zich prettig in de ploeg. Beuvink, die ook in belangstelling staat van andere clubs, blijft echter in Stompwijk voetballen.

Stompwijk 92– Sporting Leiden 3-0. Beuvink 1-0, Beuvink 2-0, Beuvink 3-0.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Sweere, Westdorp, Van Santen, Chaibou, Van der Arend, Beuvink, De Haan, Sweere J, Van Boggelen, Janson.

Basisopstelling Sporting Leiden: Smeele, Siebert, Van Leeuwen, Pinas, Abassi, Van der Hooft, IJssel de Schepper, Kamphues, Kloos, Yazidi, Junior.