zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Aarlanderveen herstelt zich van zeperd

FC Aarlanderveen herstelt zich van zeperd

-

Derde klasse A (zaterdag)- Vorige week lukte er vrijwel niets bij SV Aarlanderveen en daar profiteerde Nieuwkoop gretig van. Na een 6-0 ruststand werd het uiteindelijk 6-1 en daarmee droop de ploeg van Sander van Dijk af. Tegen hekkensluiter FC VVC, dat op een haar na gedegradeerd is, kreeg de SV de kans om zich enigszins te herstellen en dat lukte (2-0).

Van Dijk: ,,Zo’n wedstrijd als tegen Nieuwkoop zit er 1 of 2 keer per jaar tussen. Niet leuk, maar je moet er ook niet al te lang bij stil staan want dat is negatieve energie. Iedereen was zich ervan bewust dat het heel slecht was en dan moet je de volgende pot aangrijpen om weer op de been te komen. Verantwoordelijkheid pakken. We wilden een goed resultaat neerzetten en ons thuispubliek wat bieden. De drie punten zijn binnen, maar zeker na de pauze had het beter gekund. Maar goed, we hebben weer wat ploegen in het vizier en gaan zien waar we straks uitkomen.”

De sympathieke trainer is evenwel niet al teveel bezig met de ranglijst. ,,Nee, want dat geeft enkel maar meer druk. We willen het seizoen zo goed mogelijk afsluiten en nog leuke duels spelen. Met enige versterking gaan we dan zien of er volgend seizoen weer wat meer te halen valt. Mocht dat alsnog eerder zijn dan is dat ook prima maar voor nu even niet aan de orde.”

Van de ploeg uit Nieuw-Vennep had Aarlanderveen vrijwel niets te duchten. ,,We hebben amper iets weggegeven en zij probeerden enkel af en toe eruit te komen, maar zonder al teveel intenties. Wel is het dan zaak om zelf doelpunten te maken en uiteindelijk lukte dat Kilian Bouwhuis (kopbal) en Jorn Poelwijk. Na de rust kregen we ook nog kansen op meer, maar het beste was er wel vanaf. Dinsdag gaan we naar Gouda en we gaan proberen onze positie in de top vijf te versterken.”

Basisopstelling Aarlanderveen: Zijlstra, Egberts, Oudijk, Van der Pijl, Nieumeijer, Aronius, Van der Straaten, Nouwens, Bouwhuis, Poelwijk, Kalisse.

Foto’s: met dank aan Ed Nagtegaal

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read