zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest efficiënter dan opponent Koudekerk (plus fotoreportage)

FC Oegstgeest efficiënter dan opponent Koudekerk (plus fotoreportage)

-

Derde Klasse A (zaterdag) – Zowel FC Oegstgeest als Koudekerk had deze zaterdagmiddag te maken met het gemis van een aantal sterkhouders. Achter beide dug-outs zittend viel op dat de thuisploeg het zwaarst getroffen was en het moest doen met een onderbezette bank. De stand liet zien dat twee ploegen uit de middenmoot elkaar troffen die elkaar niet veel ontliepen met twee jonge, ambitieuze trainers van waarbij het jaarlijkse spelersverloop minimaal is en waarbij prestatie en gezelligheid hand in hand gaan. Kortom, veel ingrediënten voor een op voorhand interessante wedstrijd. FC Oegstgeest won uiteindelijk met 2-0, maar gezien het vertoonde spel verdiende deze wedstrijd wellicht geen winnaar. Feit was dat de Oegstgeestenaren een stuk zorgvuldiger met de kansen omgingen dan de bezoekers.

Het eerste, maar zeker niet zijn laatste, wapenfeit kwam van Bob den Hollander. De captain van de ploeg van trainer Thymen Kruider vond de laatste twee wedstrijden vijf keer het net en ook deze middag bleek hij uiteindelijk zeer bepalend te zijn. Zijn kopballetje na amper vijf minuten trof nog geen doel. Niet veel later zorgde Mike van Velzen namens de gasten voor gevaar, maar alert ingrijpen van Sjoerd Winkelman voorkwam een doelpunt.

De beginfase bleek voor de ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots. FC Oegstgeest kon in die fase niet veel anders doen dan reactievoetbal leveren. Na een vrije trap van Ricardo van Rijswijk stond de paal de openingstreffer van Koudekerk in de weg. Vanuit het niets kwam toch de 1-0 op het scorebord. Een slimme actie van Den Hollander gevolgd door een onnodige overtreding van Daan van der Zwet betekende een strafschop, welke feilloos door Den Hollander werd binnengeschoten. Opvallend moment: vlak voor de penalty liepen zes spelers van FC Oegstgeest naar de zijlijn en kregen daar een aantal aanwijzingen over de te voeren spelopvatting.

Achteraf bleek het advies te zijn geweest om de backs niet hoog te zetten tegen de backs van de tegenstander aan, maar deze gewoon te laten komen. Het enige noemenswaardige voor de rust was nog een schot van Van Rijswijk van net over de middenlijn. Die poging had meer verdiend maar de foutloos keepende Gijs Jansen kon achteruitlopend de bal nog net over de lat tikken.

Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste, de gasten kwamen scherper uit de kleedkamer en namen direct het initiatief. Binnen tien minuten leverde dat al wat gevaar op: Mike van Velzen, Sander Schmand en Olaf Bakker vonden of keeper Jansen of een lichaamsdeel van een verdediger op hun weg. Pas na een uur spelen ontstond het eerste gesputter van de thuisploeg via wederom Den Hollander, maar zijn poging eindigde in de handen van debutant Thomas Winterink die de in een potje zaalvoetbal geblesseerd geraakte Roy Dorrepaal bekwaam verving.

Een kwartier voor tijd viel de enige echte grote kans in de tweede helft voor de bezoekers te noteren: een steekbal van Ven Velzen bracht Olaf Bakker alleen voor doelman Jansen, maar ook dit keer kwam laatstgenoemde als winnaar uit de strijd. Dat er wat op het spel stond bleek ook uit het inmiddels aantal uitgedeelde gele kaarten, de teller stokte uiteindelijk bij vijf en hier viel ook weinig tegen in te brengen.

Een uitstekende dieptepass van Roy Elkerbout bracht Den Hollander in stelling, die zijn tweede van de middag scoorde: 2-0. Vlak voor tijd was er nog wel een opvallend moment aan de kant van de thuisploeg: reservekeeper Sebastiaan Perreijn kwam het veld in als veldspeler. Dit tekende natuurlijk wel de personele problemen van FC Oegstgeest.

Koudekerk verzuimde om, zeker in de beginfase van de wedstrijd, een aantal kansen te verzilveren. Afgelopen seizoen in de vierde klasse kwam men daar over het algemeen nog wel mee weg, maar de derde klasse laat tot nu toe zien dat fouten worden afgestraft. FC Oegstgeest heeft optimaal geprofiteerd en is zeer efficiënt omgesprongen met de weinige kansen, good old Den Hollander maakte uiteindelijk het verschil. Hiermee doen we iemand te kort, de foutloos keepende Jansen. Hij bleek deze middag onpasseerbaar, kwam een aantal keren goed uit zijn doel en was sterk in de duels. Volgende week ontvangt Koudekerk koploper DWO en treedt FC Oegstgeest aan tegen het gedeeld nummer twee staande Lugdunum. Beide ploegen kunnen dus aan de bak.

FC Oegstgeest – Koudekerk 2-0 (1-0) 21. Den Hollander 1-0, 81. Den Hollander 2-0.

Opstelling FC Oegstgeest : G. Jansen, T. Lichtenbeld, K. Driessen, Winkelman, Bakker (W. Jansen), Nieuwenburg (Dijkstra), Den Hollander (Perreijn), Elkerbout, Roelen, Tas, N. Lichtenbeld (Driessen).

Opstelling Koudekerk : Winterink, F. Roosenbrand, De Boer (Langejans), Van Rijswijk, Schmand, De Groot (J. Roosenbrand), Bons, Van Velzen, Van der Zwet (Van Veen), W. Bakker (Vonk), O. Bakker.