vrijdag, augustus 19, 2022
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest niet voorbij aan laagvlieger

FC Oegstgeest niet voorbij aan laagvlieger

-

Derde klasse A (zaterdag)- De uitslagen van FC Oegstgeest blijven dit seizoen grillig. Van SV Aarlanderveen werd midweeks ruim gewonnen, zo ook van FC VVC vorig weekend. Eenvoudig ging dat niet tegen de hekkensluiter. Afgelopen dinsdag hielden de FC en VVSB elkaar in evenwicht en dat was ook van kracht voor het vierde duel in tien dagen. Op de eigen Voscuyl werd het 1-1 tegen Be Fair. ,,Misschien is het een beetje teveel van het goede geweest in korte tijd. Dan zie je krachten wegvloeien en dat lijkt mij logisch. In elke geval hebben we geen verliespartij geleden en dat is veel waard”, aldus trainer Thymen Kruider.

De ploeg uit Waddinxveen kwam wel op voorsprong, maar Mario Gianfiglio poetste die achterstand weg. De thuisploeg kreeg over het geheel meer kansen, maar kwam ook twee keer goed weg met ballen tegen het aluminium. ,,Soms moet je je tevreden stellen met een minder resultaat, ook al verwacht en hoop je dat er meer in zit. Dat laatste beetje venijn misten we echter en de reden gaf ik al aan. Uiteindelijk vind ik dat we het naar behoren hebben gedaan en we houden diverse ploegen boven ons in zicht.”

FC Oegstgeest had behoorlijk wat moeite met de speelwijze van de bezoekers. ,,Wij zijn overgestapt naar 4-3-3 en van daaruit hadden we het lastig met hun 5-3-2 opstelling. Dat gaven mijn spelers ook aan. Het is alsof je tegen een muur aan speelt en dat is voor iedere ploeg lastig. Zij kunnen elk puntje gebruiken en ik snap hun zienswijze ook wel. We hebben echt wel geprobeerd de zege alsnog over de meet te brengen, maar in de laatste tien minuten was het pijpje leeg. Niet verwonderlijk. Volgende week treffen we Gouda en dat kan een soortgelijke pot worden. Voordeel is wel dat we nu een gewone week tegemoet gaan zonder wedstrijd.”

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, Apcar, K. Driessen, Dijkstra, Bakker, Overvliet, Nieuwenburg, Bormans, Roelen, Den Hollander, Gianfiglio.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read