woensdag, oktober 5, 2022
HomeZaterdagDerde klasseGeduldig TAVV slaat in slotfase toe

Geduldig TAVV slaat in slotfase toe

-

Nacompetitie- Knetterend vuurwerk, rokende fakkels en een aanhang die hun kelen schor schreeuwden; zo begroetten de fans van TAVV de 1-2 zege op DWO van ‘hun’ mannen. Gemakkelijk was het zeker niet gegaan, maar niemand uit Ter Aar maalde daarom. TAVV speelt zaterdag de finale tegen FC Oudewater, waarbij de winnaar zich volgend seizoen tweedeklasser mag noemen.

In het eerste half uur kwam TAVV er totaal niet aan te pas. Onder aanvoering van uitblinker Chadion Helfor werd het de verdediging van TAVV telkenmale lastig gemaakt. Spits Helfor kan bogen op een uitstekende individuele actie die gepaard gaat met snelheid. Aan effectiviteit ontbrak het echter bij de voorwaartsen van DWO. TAVV stond met de rug tegen de muur, maar opende toch de score.

Een verdediger van DWZ meende de bal weg te koppen, maar hij kopte juist richting eigen keeper voor de voeten van de op volle snelheid liggende Donny van der Neut. In het strafschopgebied kon Lops niets anders doen dan de Ter Aarse middenvelder ten val brengen. De toegekende strafschop werd onberispelijk benut door Robin van Koert: 0-1.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Luttele minuten later maakte doelman Rodney Pater een overtreding binnen de beruchte lijnen met een strafschop tot gevolg. Wie anders dan Helfor benutte de buitenkans, met een gelukje weliswaar, want het leer stuitte via Pater tegen de binnenkant van de lat binnen. Vanaf dat moment veerde TAVV op en zag het talrijke publiek twee gelijkwaardige ploegen op het schitterende complex van DWO.

De betere individuele acties bleven te zien bij de thuisploeg, maar qua team ging TAVV met de eer strijken. De mannen van trainer Dennis Tijssen voetbalden naarmate de tweede helft vorderde steeds rustiger en zelfverzekerder en leken erop te vertrouwen dat dat ene kansje er wel zou komen. Die overtuiging werd bewaarheid toen enkele minuten voor tijd Eric van der Hout de bal in de winkelkaak ramde vanaf de rand van het strafschopgebied.

Met de moed der wanhoop viel DWO aan om er in ieder geval een verlenging uit te slepen. De zo geboden ruimte had al rap voor een zekere 1-3 kunnen zorgen, maar Van der Hout ging voor eigen succes in plaats van het leer even opzij te leggen voor een medespeler. Meer dan een corner werd het niet en zo werden het nog een aantal benauwde minuten voor het in voor de gelegenheid  geel geklede TAVV.

Matchwinnaar Van der Hout: ,,In het begin was DWO sterker, maar we waren niet bang voor een afstraffing of zo. We hebben steeds het gevoel gehad als team beter en vooral fitter te zijn. Die kwaliteiten en onze wilskracht brachten de overwinning. We bleven rustig ondanks het feit dat de tijd begon te dringen. Als mensen denken dat we het via de verlenging op penalty’s wilden laten aankomen vergissen ze zich. Dat was absoluut niet de bedoeling, want de uitslag van een penaltyserie is niet te voorspellen.”

Zaterdag staat dus de finale tegen Oudewater op het programma. In de competitie speelde de twee ploegen een keer gelijk, 2-2, en won TAVV in Oudewater met 0-1. Voor Van der Hout bestaat er over de winnaar van zaterdag geen twijfel: ,,Dat wordt voor ons tweede klasse volgend seizoen.”

DWO-TAVV 1-2 (1-1). 36. Van Koert 0-1, 38. Helfor 1-1, 87. Van der Hout 1-2.

Basisopstelling DWO: Klein, Lops, Misset, Riley, Helfor, Burke, Timmers, Vogelaar, Moradi, Ziulu, Lekahena.

Basisopstelling TAVV: Pater, Valentijn, Van der Pijl, Otto, Modderaar, Van der Neut, Verwoerd, Van Koert, Konings, Van der Voorn, Van der Hout.

Foto: met dank aan de collega’s van RTV Hollands Midden

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read