HomeZaterdagDerde klasseGretig AVV Alphen rolt Sporting Leiden(zo) op

Gretig AVV Alphen rolt Sporting Leiden(zo) op

-

Derde klasse A (zondag) – AVV Alphen heeft dit seizoen niets meer te winnen of verliezen, maar aan de honger naar succes mankeert bij de ploeg van Rob de Lange nog niets. Gastheer Sporting Leiden, bezig aan haar laatste wedstrijden in de zondagcompetitie, snakt wel naar het einde van het seizoen. De Leidenaren konden niet op tegen de Alphense dadendrang en slikten uiteindelijk een nederlaag met dubbele cijfers (0-11).

Dat het zondagmiddag op de Mors een ontmoeting met eenrichtingsverkeer zou gaan worden, was al vroeg in de wedstrijd duidelijk. Yassin Yacoubi (2x) en Kevin Bergshoeff (2x) bezorgden de bezoekers al na twintig minuten spelen een comfortabele 0-4 voorsprong, waarna Nassim Chaouch en Mike Hamilton de ruststand naar 0-6 tilden.

In de tweede helft gingen de bezoekers vrolijk verder met het scoren van doelpunten. Justin Verberg, Yacoubi. Patrick Ruiter (uit een strafschop) brachten de stand op 0-9, waarna JO 19-speler Dylan Zaal met zijn eerste treffer voor de Alphense hoofdmacht de stand op 0-10 bepaalde. Lorenz van Harskamp tikte ook nog één keer af en zorgde voor de 0-11 eindstand.

Alphen-trainer Rob de Lange over de eenzijdige wedstrijd. ,,Het was al snel duidelijk dat we vandaag te maken gingen krijgen met matige tegenstand, maar ik ben wel tevreden over hoe we daar mee omgingen. In dit soort wedstrijden loop je de kans dat iedereen voor zichzelf gaat lopen voetballen, maar dat hebben we niet gedaan. Ook in de tweede helft zijn we gedisciplineerd blijven spelen, waardoor de doelpunten bleven vallen. Volgende week spelen we tegen Voorschoten ’97 onze laatste thuiswedstrijd op de zondag.”

Vervolgend: ,,Voorschoten’97 heeft een leuke ploeg en we willen nog wat rechtzetten voor het verlies in onze uitwedstrijd. Daarna spelen we nog een uitwedstrijd bij Madestein en is het seizoen klaar. Ik hoop dat we deze spelersgroep bij elkaar kunnen houden, dat is nu nog niet helemaal duidelijk. Afijn, we gaan het zien, voor nu eerst goed afsluiten op de zondag’’, aldus De Lange tot besluit.

Sporting Leiden – AVV Alphen 0-11 (0-6).