HomeZaterdagDerde klasseHeerlijke voetbalavond voor Sporting Leiden (za)

Heerlijke voetbalavond voor Sporting Leiden (za)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Helemaal gelopen is de koers nog niet, maar Sporting Leiden heeft na gisteravond aanzienlijk grotere kansen om derdeklasser te blijven. Afgelopen zaterdag wonnen de manschappen van Huig Jan Heeringa van Nieuwkoop en nu moest CVC eraan geloven. In Reeuwijk werd het niet minder dan 3-6 en de nummer vier bleef beteuterd achter. Verdediger Jeroen van Egmond was uiteraard meer dan blij met de fraaie zege. Zijn relaas over de tweestrijd.

,,Wij begonnen de wedstrijd compact en met toch ook vroeg druk zetten. Dit resulteerde in de tweede minuut in een goal van Sipan Khalid. Renaldo van den Berg jaagde goed door en de keeper had dat niet door met uittrappen. Hij blokkeerde de bal en deze viel voor Sipan zijn voeten.
Na 5 minuten spelen viel de 1-1 heel ongelukkig bij ons binnen. Door een fout kwam de spits 1 op 1 met Andy van der Meulen en die maakte hij af. Twee snelle doelpunten dus na de start en dit beloofde wat voor de wedstrijd. Niets was minder waar.”

,,In de twaalfde minuut ging Bas Beijersbergen alleen op hun doelman af en werd in zijn rug gelopen. Dit resulteerde in een penalty en deze werd natuurlijk benut door onze aanvalsleider Van den Berg. Nog geen drie minuten later gebeurde hetzelfde bij ons. Hun spits kwam op onze doelman af. Andy haalde hem neer en kreeg een gele kaart en een strafschop tegen. Deze penalty werd fantastisch tegengehouden door Andy.
Hierna bleef Reeuwijk drukken maar door goede reddingen van Andy hielden we stand. Zo gingen we met 1-2 de rust in.”

,,Na rust ging Beijersbergen eruit vanwege een  blessure en Yannick van der Meel kwam er in. We gingen iets anders spelen. We wisten dat Reeuwijk zou gaan drukken en meer de lange bal zou hanteren en dat gebeurde ook. Na een goede voorzet van links tikte de spits van Reeuwijk de bal binnen. Dit bracht ons niet van de wijs. Wij bleven door voetballen en creëerde goeie kansen. Het begon met een vrije trap van Rik Arnoldus op de lat. Niet veel later kregen we nog een vrije trap. Hier ging Arnoldus weer achter de bal staan en ja hoor onderkant lat vliegt die lekker binnen (2-3), dit was in de vijfenzestigste minuut.”

Vervolgend: ,,Na de 2-3 bleven wij doordrukken. Door goed combinatiespel kwam randje 16 Van den Berg vrij. Hij plaatste de bal geweldig in de verre hoek. Dit was de 2-4, met nog zo’n twintig minuten op de klok.
Reeuwijk ging direct na de aftrap gelijk vooruit. Wij maakten hierdoor een overtreding op het middenveld. De vrije trap werd snel genomen en wij stonden niet goed. De bal werd over de verdediging gespeeld wat resulteerde in een voorzet. De assist werd met een hakbal achter zijn standbeeld langs binnen getikt. 3-4, nu met nog zeventien minuten te gaan.”

,,Maar dan kwam er een fantastisch ingestudeerde treffer. In minuut 78 kregen we een vrije trap op randje zijkant 16 meter. Arnoldus stond weer achter de bal en gaf hem perfect bij de tweede paal op Khalid en hij kopte hem perfect terug op onze rots in de branding Jordy Heemskerk. Hij schoot de 3-5 binnen. Nu dachten we wel het is goed zo. Maar niet dus. Wij bleven compact en goed combinatiespel spelen. In minuut 88 veroverde Joeri Devilee de bal op het middenveld. Hij speelde direct Arnoldus in. Die draaide open en speelde Mink diep de 16 meter in. Hij versnelde zelf door om zelf af te ronden. Dit deed hij uiteindelijk niet want Van den Berg liep ook mee en stond helemaal vrij. 3-6 en klaar, wat een genot om dit te belleven. Een geweldige teamprestatie. We stonden er en hebben gestreden voor elkaar.  We zijn door het seizoen heen naar elkaar toegegroeid en zijn een echt team geworden waarbij we ook vrienden zijn geworden van elkaar als we dat al niet waren.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Van Egmond, Heemskerk, Devilee, Hamelink, Mink, Arnoldus, Khalid, Van den Berg, Beijersbergen.