vrijdag, juni 9, 2023
HomeZaterdagDerde klasseKoos de Haas (Lugdunum): ,,Nu ook een vent blijven"

Koos de Haas (Lugdunum): ,,Nu ook een vent blijven”

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het was niet de week van Lugdunum. Vorige week zaterdag werd de Leidse derby tegen Sporting Leiden met 0-1 verloren. Drie dagen later kregen de kikkers er van langs op bezoek bij Alphia (6-1) en tegen CVC Reeuwijk kwam daar nog een tik bovenop (7-1). Aanvaller Koos de Haas wil eigenlijk geen excuses aanvoeren, maar die zijn er wel. De Leidenaren kampen met forse personele problemen en dat breekt het team lelijk op.

De Haas over deze week. ,,Tegen Sporting waren we volop in balbezit en kregen we een batterij aan kansen. Zeker in het begin. Ik denk ook dat ik een goal maakte bij 0-0, maar volgens de scheidsrechter was de bal niet over de doellijn. Ik hoorde later dat dit wel het geval was. Wanneer je die pot wint, ga je ook anders de wedstrijd tegen Alphia in. We deden het uiteindelijk best aardig in de eerste helft en omdat ik een penalty miste, werd het op dat moment geen 1-2. Even later wel 2-1. Na de rust zaten we er doorheen en liepen ze weg. Nu konden we ook ongeveer een uur mee met CVC, maar toen was het op, over en uit. Eigenlijk stonden er in die fase nog maar acht spelers van ons op het veld. De andere drie, waaronder ikzelf, konden nauwelijks nog iets vanwege blessures.”

CVC kwam op een 2-0 voorsprong, maar Lugdunum gaf zich nog niet gewonnen. De Haas pikte zijn welhaast gebruikelijke doelpuntje mee en met een 2-1 ruststand was er nog geen reden om te wanhopen. ,,Daarna konden we ook nog even in de wedstrijd blijven, maar na de 3-1 was het gedaan. Uiteindelijk kregen we dus nog vier doelpunten om de oren en dat doet pijn. Mijn weekend was daarmee wel verpest. Ik heb nog nooit dertien goals in twee wedstrijden tegen gekregen. Op zich zijn Alphia en CVC tegenstanders waarvan je kunt verliezen. Wanneer wij echter compleet zouden zijn geweest, waren er nooit dit soort uitslagen uitgerold.”

Compleet is Lugdunum dit seizoen eigenlijk nog niet geweest, maar in de voorbije week was het probleem wel erg groot en dat verklaart voor een groot deel de drie nederlagen op rij in zeven dagen tijd. ,,Tom Dijkhuizen, Gary Person, Jayden Bergwijn, Achraf Boy en Achraf Azarfane waren er om uiteenlopende redenen niet bij en onze trainers moesten diverse spelers op een andere positie opstellen dan waar zij normaliter spelen. Dat helpt allemaal niet. Ook spelen we momenteel met jongens die eigenlijk niet kunnen spelen vanwege blessures. Ik hobbel op dit moment vanwege knieklachten ook van wedstrijd naar wedstrijd. Zeker tegen Sporting wilde ik meedoen en voor de laatste twee duels heb ik mij ook weer opgeladen. Wel moet ik de trainingen overslaan omdat de knie dik blijft. En zo hebben we meer spelers aan boord. Het is roeien met de riemen die we hebben. Het zegt echter wel genoeg dat Nino Poulina, een van onze twee trainers, moest invallen na de rust.”

Volgende week wacht TAVV en dat is voor Lugdunum ook een zware tegenstander. ,,Hopelijk zijn er dan wat spelers terug, maar ik denk dat we over twee weken pas echt weer meer te kiezen hebben. Er zijn ook wat spelers gestopt. Daarom betrekken we ook jongens van de JO19 erbij, maar die moeten dan wel speelgerechtigd zijn. Afijn, ik wil er niet over klagen. We moeten de tanden op elkaar brengen, de rug rechten en er staan als een vent. Het is een lastige fase en we krijgen klap op klap, maar we weten ook dat deze ellende een keer op zal houden. Als Lugdunum compleet is, kunnen we het elke tegenstander lastig maken. Maar dat er punten nodig zijn, mag duidelijk zijn.”

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Karasahin, Beij, Brandt, Atif, Bensalah, Touballi, Hywat, Mahesh, De Haas, Muanda.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read