woensdag, oktober 5, 2022
HomeZaterdagDerde klasseKoos de Haas neemt Lugdunum bij de hand

Koos de Haas neemt Lugdunum bij de hand

-

Derde klasse A (zaterdag)- De Kikkerpolder was zaterdagmiddag het decor voor de wedstrijd tussen Lugdunum en Blauw Zwart. Beide ploegen waren vooraf al veilig en de inzet was de tiende stek op de ranglijst. Er stond dus niet al teveel druk op de onderlinge ontmoeting. Dit was ook te zien aan de eindstand van 5-2 want beide ploegen speelden aanvallend en vrijuit.

Vanaf de start zette Lugdunum gelijk druk op de verdediging van Blauw Zwart. Het eerste wapenfeit van Lugdunum was een schot van Adam Drame, die eindigde in de handen van keeper Landry Njoya. Direct in de tegenstoot moest Jeffrey Loozen handelend optreden bij een inzet van Iliass Assaban. De wedstrijd golfde op en neer in het eerste kwartier zonder verder al te grote kansen. Even daarna raakte Yassine Bensalah de verkeerde kant van de winkelhaak voor Lugdunum.

Blauw Zwart kwam vervolgens op 0-1 na mistasten van keeper Loozen. Assaban schoot de bal binnen na een niet goed verwerkt schot. Direct na de aftrap maakte Lugdunum gelijk door een afstandsschot van Koos de Haas. De bezoekers kregen de overhand en werden steeds gevaarlijker voor het doel van Loozen. Na een onnodige stevige overtreding diep op de helft van de gasten trok de scheidsrechter van dienst direct de rode kaart voor Younes Touballi van Lugdunum. Door de rode kaart voerde de ploeg van Jos van der Helm de druk op bij Lugdunum.

Na een goede actie van Raymond Vosse aan de linkerkant miste Blauw Zwart een grote kans om zichzelf op voorsprong te zetten. Daar bleef het niet bij. Nu na een vlotte combinatie aan de rechterkant creëerde Blauw Zwart weer een goede mogelijkheid maar wederom werd deze gemist. Aan de andere kant was het wel raak: door het goede werk van Koos de Haas scoorde Tom Dijkhuizen de 2-1. Bijna werd het snel 3-1, vanuit de verdediging stuurde Dylan Hiwat spits De Haas weg maar met een schitterende ingreep voorkwam Njoya een doelpunt. Omdat achterin de focus bij Blauw Zwart ontbrak kon De Haas in de uitbraak binnen schieten en ging Lugdunum met een 3-1 voorsprong de rust in.

In de pauze werd Glody Muanda gewisseld voor Ozan Isitir. Deze speler miste direct de kans om Lugdunum op 4-1 te zetten. Die treffer viel toch nog en opnieuw bewees De Haas zijn waarde door te scoren. Loozen keerde nog een inzet van Blauw Zwart voor De Haas zijn vierde liet aantekenen. Na een uur spelen moest keeper Loozen zich laten vervangen door routinier Hans Edink. Hij moest eenmaal capituleren bij een strafschop van Jordy Lubbe. Nabil Atif, die zijn 250e wedstrijd voor Lugdunum speelde, kreeg nog een publiekswissel.

Lugdunum pakte dus de overwinning en wipte zo over Blauw Zwart heen en eindigde dit seizoen als tiende. Dilan Hiwatt na afloop: ,,Na de rode kaart hebben een stapje meer gezet en zijn als team compacter gaan spelen en creëerden een hechter collectief. Je zag vandaag weer dat Koos de Haas heel belangrijk is voor het team, niet alleen door zijn doelpunten, maar ook door het bezig houden van een hele verdediging. Mede doordat wij achterin zeer scherp zijn geweest is dit resultaat bereikt.”

Lugdunum-Blauw Zwart 5-2 (3-1). Assaban 0-1, De Haas 1-1, Dijkhuizen 2-1, De Haas 3-1, 4-1 en 5-1, Lubbe 5-2.

Patrick Oomen

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read