zondag, juli 3, 2022
HomeZaterdagDerde klasseKrakerrr van de Week, deel 1: Lugdunum-Sporting Leiden

Krakerrr van de Week, deel 1: Lugdunum-Sporting Leiden

-

Leids onderonsje

In de derde klasse A op zaterdag wacht het Leidse onderonsje tussen Lugdunum en Sporting Leiden. De kikkers kwamen beroerd uit de startblokken na de herstart in het afgelopen weekend. In en tegen Gouda werd er met 3-1 verloren en trainer Marco Harleman was bepaald ‘not amused’. ,,Verliezen kan maar er moet wel strijd worden geleverd. Ze lieten elkaar staan en daar heb ik de ziekte over in. We misten wat spelers en daardoor kregen anderen de kans om zich te bewijzen. Daar heb ik helaas niets van gezien en als we zo voor de dag komen in de derby dan zie ik het somber in. Sporting zal tot de tanden toe gewapend zijn en dat behoren wij ook te zijn. Ik denk dat ze er nu wel staan, maar waarom doe je dat niet tegen een niet zo’n geweldige ploeg als Gouda. Onbegrijpelijk.”

Belangrijke zege

Bij de fusieclub was er meer reden tot tevredenheid. Be Fair werd in Waddinxveen met 0-2 verslagen en dieper in de ellende gestort onderin. De driepunter voor de ploeg van Huig Jan Heeringa was ook broodnodig om weg te komen uit de onderste regionen. Reinaldo van den Berg deed met twee doelpunten van zich spreken en er wordt nu uitgekeken naar het treffen in de Kikkerpolder. De laatste ontmoeting werd vorig seizoen gespeeld en gewonnen door de club met de groene en witte kleuren (3-0). Het resultaat had evenwel geen waarde omdat, zoals bekend, de competitie niet kon worden uitgespeeld. Het verschil op de ranglijst bedraagt momenteel 1 punt in het voordeel van het team van Harleman en Nino Poulina.

Aanvaller Sipan Khalid: ,,Het belooft tegen Lugdunum weer een prachtige pot te worden komende zaterdag. We kennen elkaar goed en sommige jongens hebben daar ook gevoetbald. Het is altijd een wedstrijd op zich en de details zullen de uitslag gaan bepalen. Maar ook wie we missen door vakantie, mogelijk corona of blessures. Daarom gaaf om te zien dat Kevin te Hennepe uit het vijfde vandaag ook weer gewoon bij ons in de basis stond en Sietse Fokkema, een veteraan, inviel. Ook dat typeert Sporting Leiden, we gaan voor elkaar.”

Statistieken

Wanneer we die cijfers nader bekijken dan heeft Lugdunum tien punten uit negen duels en de Morschbewoners vergaarden negen punten uit even zoveel ontmoetingen. Op eigen grond heeft Lugdunum zes punten verzameld uit vijf wedstrijden. Een score die toch wat tegenvalt. Sporting doet het op verplaatsing niet beroerd met zeven punten uit vier wedstrijden. De conclusie is dan tegelijkertijd wel dat er thuis nog geen wedstrijd werd gewonnen. Enkel Blauw Zwart en FC Oegstgeest konden op een gelijkspel worden gehouden. Het laatste treffen tussen deze Leidse kemphanen werd gespeeld op 19 september 2020. De groenwitten wonnen met 3-0, maar die zege bleek waardeloos omdat het seizoen al in een vroeg stadium tot stilstand kwam.

Voor de liefhebber nog even de beelden van de al aangehaalde laatste versie van deze Leidse derby:

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read