HomeZaterdagDerde klasseLugdunum krijgt pak op de broek

Lugdunum krijgt pak op de broek

-

Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum haalde gisteravond in op bezoek bij Alphia en dat leverde een forse nederlaag op. De ploeg van Marcel Vondeling was met 6-1 te sterk na een 2-1 ruststand. De kikkers verloren de twee duels na de herstart ook al en moeten zich zorgen gaan maken over de positie. Weliswaar bleef de formatie van Marco Harleman en Nino Poulina elfde op de ranglijst, maar Gouda heeft nu evenveel veel verliespunten en daaronder zijn enkel Be Fair (vier punten minder) terug te vinden en FC VVC dat pas een schamel puntje in de wacht sleepte.

De onderlinge confrontatie was voor de pauze boeiend te noemen. De ploegen hielden elkaar behoorlijk in balans en er werd alleraardigst geacteerd. Marwan Fennich opende nog wel de score, maar Koos de Haas zorgde voor evenwicht. De aanvaller kreeg daarna vanaf de stip de mogelijkheid om zijn ploeg zelfs op voorsprong te zetten, maar dat lukte niet. Vincent Hoogervorst vond het net wel en zo ging de Leidse ploeg rusten met een 2-1 achterstand.

In de tweede helft kon Lugdunum het niet meer belopen en de Alphianen maakten er een kunst van om fraaie treffers op het scorebord te krijgen. Bas Hazenbroek, Dolivan Oliveira, Sander Egberts en Jaoudel Yaacoubi lieten Vondeling genieten. Alphia klom door de zege naar de derde plek achter Oudewater en SV Aarlanderveen. TAVV, CVC Reeuwijk en FC Oegstgeest leverden een plekje in.

Harleman: ,,Een pijnlijke nederlaag, zoveel is zeker. Helaas hadden we maar twaalf spelers tot onze beschikking en eigenlijk kampen we al weken met een spelerstekort. Vakanties, geblesseerd en of werk gerelateerde afwezigheid. De komende tijd komen er wat spelers terug, maar komend weekend zijn bijvoorbeeld Jayden Bergwijn en Garry Person er weer niet bij. Dat schiet allemaal dus niet erg op. Tegen Gouda en Sporting hadden we alsnog de punten kunnen pakken, maar Alphia was een maatje te groot voor dit Lugdunum.”

Toch was de Leidse ploeg niet kansloos. ,,Nee, in de eerste helft niet en deden we goed mee. Wanneer die pingel erin gaat, komen we op 1-2 en ga je anders rusten dan nu het geval was. Die 2-1 van de thuisploeg kwam voort uit een vrije trap, die handig en snel genomen werd. Onze spelers waren niet attent in deze situatie en dan sta je dus al achter. Na de rust en de 3-1 lieten we het een soort van lopen. De ploeg was geknakt. Ik moet de complimenten geven aan Alphia. Een prima ploeg en ze maakten mooie doelpunten. Wij moeten ons nu weer gaan oprichten en hopelijk zo snel mogelijk.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read