woensdag, oktober 5, 2022
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum speelt zich op eigen kracht veilig

Lugdunum speelt zich op eigen kracht veilig

-

Derde klasse A (zaterdag)- Uiteindelijk had een nederlaag ook geen gevolgen gekregen, maar Lugdunum wilde zich liever op eigen kracht veilig spelen. Dat lukte door op knappe wijze gelijk te spelen bij FC Oudewater (2-2), dat het helemaal kwijt lijkt te zijn na de suprematie in een een groot deel van de competitie.

Trainer Marco Harleman was opgelucht na het gelijke spel, maar wist eigenlijk ook wel dat het puntje van vorige week tegen TAVV al extra zekerheid had gegeven om derdeklasser te blijven. ,,Dat resultaat was bemoedigend en sowieso ging het al tijden beter. Het feit dat we bij winst op FC Oudewater nog zelfs voor de periodetitel hadden kunnen gaan, zegt dan ook wel genoeg. Maar in alle eerlijkheid; de prioriteit was gesteld richting veiligheid spelen en dat doel is bereikt. Het is een lang en moeizaam seizoen geweest. We hoeven echter niet lang te zoeken naar de voornaamste reden. We hebben het heel vaak moeten doen met een krappe selectie en we waren vrijwel wekelijks verzwakt. Met een compleet team zouden we op zeker nooit in de problemen zijn gekomen. Het linkerrijtje was dan haalbaar geweest. Daarom ben ik blij dat het vrij zeker is dat de kern van de groep blijft en dat er versterkingen aan zitten te komen. Daarover zijn we nog in gesprek. Daarnaast komen er jongens door uit de jeugd dus ik schat in dat we volgend seizoen veel meer mogelijkheden hebben.”

Lugdunum ging brutaal voor de winst omdat het de klus op eigen houtje wilde klaren en ook was bekend dat de tegenstander al weken in een mindere vorm stak. ,,Ik sprak met Alex Redel en hoorde van zijn problemen als trainer. Hij moest het lange tijd stellen zonder spelers uit zijn as en zeker centraal achterin kende hij problemen. FC Oudewater stak er lange tijd met kop en schouders bovenuit, maar je ziet dus dat het heel belangrijke is om een fitte en grote groep te hebben en houden. Ik denk dat we een prima pot hebben gespeeld en beide ploegen bleven tot de laatste snik gaan voor de zege. Een leuke middag, al zal mijn collega daar anders over denken.”

Na een eigen doelpunt leidde de Leidse ploeg al snel. Tom Dijkhuizen kwam door op rechts en wilde Jayden Bergwijn bereiken, maar kreeg hulp uit onverwachte hoek. De kikkers kregen daarna nog wat mogelijkheden, maar na en minuut of twintig kwam de gelijkmaker op het scorebord na een goede actie van de spits ten opzichte van Noel Beij. Vanuit een omschakelmoment werd het ook nog 2-1 en FC Oudewater miste een grote kans op de 3-1.

Harleman: ,,Verrassend vond ik wel dat zij vooral vanuit de reactie speelden. Ze mikten op foutjes van ons. Na de rust kwamen we weer sterk terug en via een kopbal van Jayden werd het gelijk. Koos de Haas (2) en Jayden kregen vervolgens nog kansen op de 2-3, maar zij raakten de lat ook nog wel. Al met al een goed resultaat en we kunnen tevreden zijn. Bij winst op Blauw Zwart stijgen we zelfs nog een plekje op de slotdag.”

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Dijkhuizen, Hiwat, Beij, Muanda, Thong, L. de Haas, Atif, Person, K. de Haas, Bergwijn.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read