HomeZaterdagDerde klasseNiet scorend Voorschoten lijdt geflatteerde nederlaag tegen SEP

Niet scorend Voorschoten lijdt geflatteerde nederlaag tegen SEP

-

Derde klasse A- De Corona-maatregelen mogen dan bijna verleden tijd zijn, maar de invloed op het competitieverloop is nog lang niet achterwege. 27 februari was de laatste keer dat Voorschoten’97 in actie kwam. De afgelopen twee zondagen moest de ploeg door Corona-perikelen verstek laten gaan terwijl tegenstander SEP afgelopen zondag nog in actie kwam.  Dit leidt natuurlijk tot vertekende beelden op de ranglijst met veel doordeweekse wedstrijd tot gevolg. Op een koud sportpark Adegeest waren het de Delftenaren die aan het langste eind trokken en met een 0-3 overwinning huiswaarts keerden.

,,Je moet scoren,” verzuchtte trainer Dennis Luhulima na afloop van de geflatteerde 0-3 thuisnederlaag tegen SEP. ,,Ik ben pas echt ontevreden als we niets creëren en kansen creëerden we juist wel. Met de rust moet je gewoon 2-1 voor staan. Uit een counter kom je op 0-2 achter en dan is de wedstrijd gelopen.” De oefenmeester gaf wel toe een leuke wedstrijd te hebben gezien en complimenteerde scheidsrechter Louis Wagner voor de arbitrage.

Diezelfde Wagner kon na tien minuten niet anders dan de bal op de stip te leggen nadat Tyler van Baalen naar beneden getrokken werd door Wout Adriaanse. Een terechte beslissing en de penalty werd onberispelijk benut door diezelfde Van Baalen. Toch had de stand er anders uit moeten of kunnen zien. Na vier minuten kopte Melle Rekvelt (overgekomen van de zaterdagafdeling) de bal op de lat na een goed genomen hoekschop van Timo van Aken.

Voorschoten’97 kreeg daarna meer mogelijkheden om de stand om te buigen maar keeper Sebastiaan de Hooge kon zich een aantal maal onderscheiden. Een combinatie tussen Rick van der Maas en de snelle Justin Aschman resulteerde in een schot van Aschman, die in de korte hoek knap onschadelijk gemaakt kon worden. Diezelfde Aschman kwam even later goed door over de rechterkant maar zijn voorzet werd door de medespelers gemist. Tien minuten voor rust was de actieve Rekvelt ook dichtbij een treffer maar een katachtige reactie van wederom doelman De Hooge zorgde voor de 0-1 ruststand.

Na rust deed trainer Luhulima wat omzettingen waardoor Voorschoten’97 nog wat aanvallender voor de dag kwam. David Rebergen werd vanuit achteruit doorgeschoven om de stellingen voorin te komen versterken. De Voorschotenaren waren ook nadrukkelijker op de vijandige helft te vinden met een loerend SEP op de counter. Vlak na rust werd een gevaarlijke vrije trap van Van der Maas tot corner verwerkt door de keeper. In de 68e minuut kwam na een snelle rush vanaf het middenveld Aschman 1 op 1 op de keeper. De ultieme mogelijkheid om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar helaas faalde hij oog in oog met de doelman.

In een wedstrijd zijn dit de momenten waarop de trekker overgehaald moet worden en zoals alle voetbalwetten ons voorschrijven gebeurde ook het onvermijdelijke. Uit een counter ontsnapte Marco van Blitterswijk aan de verdediging. Hij omspeelde de doelman en scoorde (0-2). Met nog een kwartier te gaan was dit de eigenlijk de beslissing. Voorschoten’97 probeerde het nog wel, met onder andere wederom via een vrije trap van Van der Maas die ditmaal rakelings naast ging, maar tot scoren kwam het niet meer. Dat vlak voor tijd wederom Van Blitterswijk zijn tweede en SEP’s derde scoorde was slechts voor de statistieken en het doelsaldo en was niet conform de verhouding van het spelbeeld.

Het maken van doelpunten is ook een essentieel onderdeel van het spel en dat SEP zich op deze dinsdagavond bekwamer toonde dan de thuisclub maakt de uitslag ook niet perse onverdiend. Door deze uitslag schuift SEP over de Voorschotenaren heen (met weliswaar een wedstrijd tegoed nog voor de Voorschotenaren). Aanstaande zondag wacht hekkensluiter HWD (Het Witte Dak). Een tegenstander waar gezien de eerdere ontmoeting (3-0 winst) de knop omgezet moet kunnen worden en tot een positief resultaat zou moeten kunnen leiden.

Basisopstelling Voorschoten’97: Vlak, Van der Born, Elligens, Adriaanse, Rebergen, Hogewoning, Aschman, Van Aken, Rekvelt, Van der Maas, Sarmastzada.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..