zondag, juli 3, 2022
HomeZaterdagDerde klasseRodney Pater: ,,Benieuwd naar onze eindsprint"

Rodney Pater: ,,Benieuwd naar onze eindsprint”

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Het was een pot waarin het stroef verliep, wij speelden in een te langzaam tempo en zij verdedigden stug. Maar we weten ook dat het met het eerste doelpunt vaak bekeken is. We kunnen de wedstrijd dan op slot gooien en uitspelen en dat deden we nu ook met de 1-0 en kort erop de 2-0 na rust tegen hekkensluiter FC VVC. Drie punten in de knip waar koploper FC Oudewater en nummer twee Alphia niet verder kwamen dan een gelijkspel. Ik ben benieuwd of we nog een eindsprint in huis hebben. Met nog drie wedstrijden te gaan staan we respectievelijk vijf en drie punten achter. Natuurlijk zijn we Real Madrid niet… maar toch”, aldus de realistische TAVV-doelman Rodney Pater.

Met het gelijke spel tegen Alphia afgelopen dinsdag kwamen de blauwwitten op plek drie met 42 uit 22. Dan zou FC VVC, veertiende met 7 uit 22, op zeker drie punten moeten opleveren. Maar uit werd er ook maar 0-0 gespeeld. Pater: ,,Het was uiteindelijk een wedstrijd waar we nooit echt in de problemen kwamen en zij ook geen echte kansen kregen. Mooi om te zien hoe Randy Verwoerd na rust de 1-0 scoorde na een uitgespeelde kans. Doordat zij uit hun verdediging kwamen, kregen wij meer ruimte. En die moet je Eric van der Hout, onze topscorer, niet geven want even later scoorde hij met de 2-0, alweer zijn veertiende doelpunt dit seizoen.”

Met deze eindstand bleef de thuisploeg uit Ter Aar derde met 45 uit 23 (51-23) en de uitploeg bleef dik laatste met 7 uit 23 (11-55). ,,Willen we nog meer bereiken dit seizoen dan moeten we de laatste drie wedstrijden gewoon winnen, te beginnen komende zaterdag uit bij Lugdunum. Die staan nu tiende na de zege uit bij Sporting Leiden en zijn vast in een flow na twee uitzeges op rij. Wij moeten gewoon uitgaan van onze eigen kracht”, aldus de enthousiast verhalende doelman uit Ter Aar.

TAVV – FC VVC 2-0 (0-0). Verwoerd 1-0, Van der Hout 2-0.

Basisopstelling TAVV: Pater, Van de Voorn, Modderaar, Konings, Van der Pijl, Straver, Verwoerd, Van der Neut, , Pieterse, Van der Hout, Van Koert.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read