maandag, april 15, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden delft het onderspit tegen Lugdunum (plus fotoreportage)

Sporting Leiden delft het onderspit tegen Lugdunum (plus fotoreportage)

-

Derde klasse A (zaterdag) -Voor de aanwezigen op het sportpark De Mors viel er de eerste helft meer te genieten van het fraaie weer en een koel drankje dan van het vertoonde voetbal. Sporting Leiden en Lugdunum leken beide met de handrem erop te spelen en  vooral niet te willen verliezen. Toen Lugdunum in de tweede helft op 0-1 kwam en daarna op 0-2 bleek Sporting niet in staat om over te schakelen naar een meer aanvallende speelwijze en het Lugdunum moeilijk te maken. De 1-2 zege van de bezoekers bleek uiteindelijk verdiend.

Ronald Mink kopte de bal in de vijfde minuut tegen de kruising namens de thuisploeg en ‘kikker’ Jayden Bergwijn schoot royaal naast nadat hij na een uitstekende actie van Koos de Haas geheel vrijstaand het leer voor zijn voeten kreeg. Dat waren de spaarzame hoogtepunten in een eerste helft waarin de spitsen van beide teams moesten opboksen tegen een overtal aan verdedigers.

Pas na de 0-1 van Tom Dijkhuizen vlak na rust kwam er leven in de brouwerij. De doelpuntenmaker met een brede grijns: ,,Ja, ik ben rechtervleugelverdediger, dan krijg je soms een bevlieging en ga je mee naar voren. Dan kunnen de gekste dingen gebeuren. Dat doelpunt van mij bijvoorbeeld.”

Dijkhuizen profiteerde van een van de weinige slippertjes bij Sporting achterin. Die voorsprong was geen toeval voor de groen-witte speler: ,,Ik denk dat wij een stuk scherper uit de kleedkamer kwamen dan Sporting. Ook de 0-2 was een gevolg van net even alerter reageren dan de thuisploeg. Omdat Sporting natuurlijk meer mensen naar het front stuurde kregen onze aanvallers daarna de ruimte om de score nog aanmerkelijk vrolijker te maken. Dat gebeurde dan niet, maar met die 0-2 was ik ook dik tevreden hoor.”

Sipan Khalid, die ook vandaag zijn doelpuntje op een prachtige manier vlak voor tijd meepikte, had een zware middag achter de rug. Telkenmale moeste hij opboksen tegen een overmacht aan verdedigers: ,,Het was gewoon zwak wat we vandaag lieten zien. Dat begon eigenlijk al in de warming-up en dat zette zich voort in de wedstrijd. Ons positiespel was ook niet goed genoeg om het Lugdunum echt moeilijk te maken. Je kunt wel zeggen dat we verloren door individuele fouten, maar dat is onzin. Iedereen maakt fouten en foutjes en dat daar een keer een doelpunt uit valt doet niet ter zake. Sporting schoot vandaag als team tekort. Jammer, omdat we juist in een derby zo’n dag hadden. Maar ik denk dat we er niet al te zwaar aan moeten tillen. We staan wel veilig denk ik en moeten nog tegen het onderaan staande FC VVC. Niets om je al te ongerust over te maken.”

Opponent Lugdunum is bezig aan een uitstekende serie: drie van de vier laatste wedstrijden werden in winst omgezet. Dijkuizen: ,,Het loopt lekker nu bij ons. De meeste geblesseerden zijn terug en door de zeges is het voetbalplezier weer helemaal terug. Joh, we gaan gewoon voor die derde periode!” .Een maandje terug had men Dijkhuizen na zo’n uitspraak gevraagd of het wel helemaal goed met hem ging. Nu is de situatie anders. Lugdunum staat in de derde periode op de tweede plek met maar twee punten achterstand op Alphia met nog drie wedstrijden te gaan. Er zijn wel gekkere dingen gebeurd. Wel dient gesteld te worden dat de ploeg van Marco Harleman en Nino Poulina nog niet geheel veilig is, maar dat er goede zaken zijn gedaan in de Mors mag duidelijk zijn.

Sporting Leiden-Lugdunum: 0-2 (0-0). 48. Dijkhuizen 0-1, 61. De Haas 0-2. 86. Khalid 1-2.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Heemskerk, Van Egmond, Mink, Hamelink, Khalid, Van der Meel, Arnoldus, Van den Berg, Devilee.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Muanda, Hiwat, Beij, Dijkhuizen, Touballi, De Haas, Atif, Bergwijn, Bensalah, Person.

Bekijk hier de gehele fotoreportage, met dank aan onze Jan van der Lubbe: 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read