dinsdag, maart 5, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden neemt met weemoed afscheid van de zondag

Sporting Leiden neemt met weemoed afscheid van de zondag

-

Derde klasse (zondag) -Sporting Leiden sloot de competitie af met een 2-1 overwinning op SVH. Voor de Leidenaren was het een slotwedstrijd met een speciaal tintje, want het was tevens de laatste officiële wedstrijd van het vlaggenschip op de zondag. Met ingang van het volgende seizoen richt de fusieclub haar sportieve pijlen uitsluitend op de zaterdagtak, die ook de komende voetbaljaargang in de derde klasse zal gaan uitkomen.

Sporting Leiden -teammanager Ronald Mink keek met gemengde gevoelens terug op het einde van het prestatieve voetbal van zijn club op de zondag. De Leidenaar is al bijna 25 jaar actief op De Mors, eerst als eerste elftalspeler en later als trainer/begeleider bij voorloper FC Rijnland en de laatste jaren als begeleider van Sporting Leiden zondag.

Ondanks dat het al enige tijd bekend was dat zijn team zou gaan stoppen, was het voor Mink toch even slikken toen hij zich kort na afloop van de wedstrijd realiseerde dat het nu echt was afgelopen met het zondag selectievoetbal bij zijn club. Mink: ,,Tsja, er is vandaag een einde gekomen aan een tijdperk. Ik vind het erg jammer, want ik ben een echte ‘zondagman’, maar het is niet anders. Er zijn de laatste jaren in de Leidse regio zoveel clubs overgestapt van de zondag naar de zaterdag, waardoor het voor spelers steeds minder aantrekkelijk werd om over de zondag te kiezen. Het was een lastig seizoen, maar ik ben er trots op hoe we als spelersgroep bij elkaar zijn gebleven. Ik ben blij dat we het seizoen netjes hebben kunnen afsluiten en de overwinning van vandaag was ook dik verdiend.”

,,Wat ik zelf ga doen? Misschien iets bij de zaterdagtak (zoon Ronald is al jarenlang een gewaardeerde kracht bij dat team, SN), maar dat weet ik nog niet’’,  aldus Mink tot besluit. Alhoewel Sporting Leiden 1 (zo) dus is gestopt, wordt er ook volgend seizoen bij de fusieclub het hele weekend ‘gewoon’ gevoetbald, de recreatieve teams van de Morsclub houden ook de komende voetbaljaargang de zondag als vaste speeldag.

Sporting Leiden (zo) – SVH 2-1 (0-0). 60. Kamphues 1-0, 77. SVH 1-1 82. Charumbira 2-1.

 

Must Read