HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden toont zich erg effectief tegen Aarlanderveen

Sporting Leiden toont zich erg effectief tegen Aarlanderveen

-

Derde klasse A (zaterdag) – Het kon alle kanten op aan het Polderpark in Aarlanderveen. Vlak na rust dachten de Leidenaren de buit binnen te hebben na de 0-2. Na ruim een kwartier in de tweede helft brachten de groenzwarten binnen een minuut de stand weer op gelijke hoogte en leek het toch weer de verkeerde kant op te gaan voor het laaggeplaatste Sporting Leiden. Zelfs na de 2-3 was niemand er gerust op bij de bezoekers, want er volgde nog een paar hachelijke momenten voor het Leidse doel. Pas na de 2-4 in blessuretijd was de wedstrijd gespeeld.

De thuisclub begon voortvarend en was de bovenliggende partij, vooral via de slimme spelmaker Thom Nouwens. Hij kreeg ook de grootste kans, maar zijn schot werd door Andy van der Meulen knap overgetikt. Na ruim tien minuten kwam de Leidse ploeg eindelijk dreigend door en het was Renaldo van den Berg die zich knap vrij speelde en een lage voorzet gaf en tot zijn eigen verbazing was het openingsdoelpunt een feit: 0-1.

Van den Berg: ,,Ik wilde de bal wel bij de tweede paal neerleggen, maar Sinan Khalid miste de bal en daardoor raakte hun keeper ook in de war. Het was een belangrijk doelpunt, want we hadden vandaag drie geschorsten en tel daarbij de blessures op, dan krijg je toch een boost door dat doelpunt.”

De subtopper ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Ex-prof Moussa Kallisse schoot net over en Killian Bouwhuis was binnen twee minuten drie keer dicht bij een treffer. De snelle en behendige Bouwhuis bereidde twee kansen voor, maar Alessio van der Straaten miste beide mogelijkheden al ging er één via de lat over. Rick Arnoldus kreeg namens Sporting nog een mogelijkheid, maar zijn schot werd gesmoord.

De Morsbewoners kwamen goed uit de kleedkamer en Khalid schoot alleen voor de keeper net naast. Even later werd het toch nog 0-2, Ronald Mink verlengde met zijn hoofd een corner van Van den Berg. Tien minuten later kwam Aarlanderveen binnen zestig seconden op gelijke hoogte. Eerst kopte Steven van der Pijl de aansluitingstreffer binnen en kort daarop fabriceerde Bouwhuis, eveneens uit een kopbal, de gelijkmaker.

Diezelfde Bouwhuis: ,,Ik had er vandaag wel drie of vier moeten maken gezien de mogelijkheden die ik gekregen heb, al vond ik hun keeper heel overtuigend. Het blijft ongelooflijk dat we tegen te topploegen wel geconcentreerd beginnen, maar tegen de mindere ploegen komen we bijna altijd op achterstand. Er blijft weinig anders over om voor de laatste periode te gaan, al moeten we volgende week gelijk uit tegen Oudewater. Helaas ben ik dan geschorst, evenals bij de thuiswedstrijd, ongeveer een maand geleden.”

De groenhemden drongen aan wat weer ruimte gaf aan de snelle aanvallers van Sporting Leiden. Uit een van die diepteballen werd Khalid gelanceerd en de aanvaller schoot overtuigend binnen (2-3). Vorige week scoorde Khalid zijn eerste van het seizoen en dat is voor de aanvaller goed geweest voor zijn zelfvertrouwen. Uit een counter deed Bas Beijersbergen een panna bij zijn tegenstander, gaf een puike voorzet en Van den Berg schoot onverbiddelijk in. Door zijn doelpunten nu met zes treffers topscorer van de Leidenaars. ,,Natuurlijk heeft het meegezeten vandaag tegen een goede ploeg, maar we zijn blijven vechten voor een goed resultaat en blijven nu van de onderste plaatsen weg. Ik ben trots op onze invallers uit het -23 team en ook de spelers uit ons vierde team hebben het goed gedaan en zo kunnen we er toch nog een mooi seizoensslot van maken.”

Aarlanderveen-Sporting Leiden 2-4 (0-1). 11. Van den Berg 0-1, 50. Mink 0-2, 61. Van der Pijl 1-2, 62.Bouwhuis 2-2, 77. Khalid 2-3, 90.+3 Van den Berg 2-4. Scheidsrechter: De Wit

Basisopstelling Aarlanderveen: Van Veen, Egberts, Oudijk, Van der Pijl, Grimmelius, Van der Straaten, Poelwijk, Nouwens, Bouwhuis, Aronius, Kalisse.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Heemskerk, Mink, Hamelink, Khalid, Beijersbergen, Arnoldus, Sap, Van den Berg, Boot, Devilee.

Foto’s: Ed Nagtegaal