HomeZaterdagDerde klasseSV Aarlanderveen grijpt kans en pakt eerste periodetitel

SV Aarlanderveen grijpt kans en pakt eerste periodetitel

-

Derde klasse A (zaterdag) – Na de nederlaag van koploper DWO in de laatste competitieronde was Aarlanderveen vorige week plots de nieuwe lijstaanvoerder van de derde klasse A. De Trots van de Polder kreeg daardoor dit weekend de gelegenheid om, bij winst in de thuiswedstrijd tegen VVSB, de eerste periodetitel in de wacht te slepen. De groenhemden lieten deze kans niet aan hun neus voorbijgaan en wonnen met 2-0.

Een vroege treffer is iets waar de thuisploeg tegen de Noordwijkerhouters op hoopte en het scheelde niet veel of dit gewenste scenario kwam al na 20 seconden spelen uit. Rechtervleugelverdediger Bram Egberts leverde een prima voorzet af op het hoofd van Killian Bouwhuis, maar de volledig vrijstaande spits kopte van dichtbij recht in de armen van VVSB-doelman Tim Warmerdam.

Bouwhuis was in de eerste helft diverse keren dichtbij de openingstreffer, maar tot een doelpunt kwam het niet. De bezoekers beperkten zich voor rust voornamelijk tot tegenhouden, Aarlanderveen-doelman Sven Koelewijn hoefde alleen bij een afstandsschot van VVSB-middenvelder Joost Bierhuizen in actie te komen.

Een kwartier na rust viel de verdiende 1-0 alsnog. Bouwhuis bereikte na een knappe individuele actie Moussa Kalisse, die met een fraaie volley de openingstreffer op het scorebord zette. De definitieve beslissing viel tien minuten voor tijd. De doorgebroken Bouwhuis toonde zich vlak voor het VVSB-doel niet zelfzuchtig en gunde Kalisse zijn tweede treffer van de middag (2-0).

De bezoekers waren via de ingevallen Fadil Sukuria nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar daarna speelde de thuisploeg de wedstrijd bekwaam uit. De eerste periodetitel kwam zo dus terecht bij de ploeg die daar het meeste recht op had. Aarlanderveen leunt dit seizoen op een hechte defensie maar kan daarnaast ook nog beschikken over spelers als Thom Nouwens en Killian Bouwhuis, die ook tegen VVSB lieten zien dat zij ook op een hoger niveau nog prima zouden meekunnen. Als Aarlanderveen de rest van het seizoen gevrijwaard blijft van een groot aantal schorsingen en blessures, dan is het niet onwaarschijnlijk dat het na afloop gevierde feestje in de Aarlanderveen-kantine aan het eind van het seizoen, en in een grotere vorm, zal worden herhaald.

Aarlanderveen –verdediger Bram Egberts-verdediger blikte terug op de wedstrijd: ,,Ik denk dat we over 90 minuten gezien de betere ploeg waren. De zege was verdiend, maar VVSB is een taaie tegenstander waar je niet zomaar van wint. In de eerste helft kregen we een aantal goede kansen, maar het was steeds nét niet. Het begon al een beetje een race tegen de klok te gaan worden, maar gelukkig viel toen die 1-0. We scoren vandaag tweede goede doelpunten en met name zo’n treffer van Moussa Kalisse zie je niet vaak op dit niveau. Het is lekker om alvast een periodetitel in de zak te hebben. Nu moeten we doorpakken en het is aan ons om deze vibe vast te houden’’, aldus Egberts tot besluit.

Aarlanderveen – VVSB 2-0 (0-0) 58. Kalisse 1-0, 80. Kalisse 2-0.

Basisopstelling Aarlanderveen: Koelewijn, Aronius, Egberts, Oudijk, S. van der Pijl, Overbeek, Grimmelius, A. van der Straaten, Bouwhuis, Nouwens, Kalisse.