vrijdag, augustus 19, 2022
HomeZaterdagDerde klasseTAVV vloert lijstaanvoerder FC Oudewater

TAVV vloert lijstaanvoerder FC Oudewater

-

Derde klasse A (zaterdag)- Op 8 maart was CVC Reeuwijk de eerste ploeg die FC Oudewater eronder kreeg. De lijstaanvoerder heeft nog altijd by far de beste papieren op de titel, maar de tweede nederlaag is wel een feit. TAVV, de huidige nummer drie, klopte de koploper met 0-1 door een laat Ter Aars doelpunt. Alphia won en naderde de nummer 1 tot op vijf punten, terwijl ‘Taffie’ nog acht punten minder heeft. Voor een kampioenschap lijkt een wonder nodig, maar er zijn gekkere ontknopingen geweest in het verleden. Dennis Tijssen nam het woord na afloop niet in de mond, maar was wel meer dan trots op zijn volgelingen.

,,Ik ben een trots trainer, daar kan ik niet omheen. Ik ben ook zeker trots op onze staf en de spelersgroep. Omdat ik vorige week een rode kaart kreeg, moest ik nu toekijken vanaf achter de afrastering en mijn taken zijn super overgenomen. Een groot compliment waard. Misschien was een 0-0 uitslag meer terecht geweest, maar dit is nog wel even lekkerder en bewijst dat we er dit seizoen alles uit willen halen.”

De oefenmeester van de Ter Aarders over de eerste helft: ,,Die was in evenwicht. Beide ploegen kregen geen grote kansen en dat had zeker te maken met het uitstekende defensieve optreden. Enkel uit spelhervattingen kwam er soms gevaar voor, maar de ploegen ontliepen elkaar echt heel weinig.”

Na de onderbreking startte TAVV goed. Tijssen zag een prima loopactie van Donny van der Neut en de belangrijke pion had de 0-1 op zijn schoen maar kwam er in de 1 tegen 1 niet goed uit. Ook Dorus Boddeke kwam dichtbij de openingstreffer. Na een hoekschop kwam de aanvaller een teenlengte tekort om de bezoekers aan de voorsprong te helpen. FC Oudewater liet zich ook niet geheel onbetuigd, maar mikte bij een kans over. Het duel leek op de brilstand af te stevenen en op zich zou dat voor de gasten geen beroerd resultaat zijn geweest.

,,Totdat Donny er vanaf links van tussen ging en Eric van der Hout vond. Hij omspeelde de keeper en rondde keurig af. Daarna was het nog even billenknijpen en heeft FC Oudewater getracht nog iets te forceren. Zoals gezegd stond het echter goed bij ons en we hebben de 0-1 over de streep kunnen trekken. We hebben het vooraf gehad over waar onze kansen zouden liggen en daar zijn we prima mee omgegaan. Het is nu zaak deze lijn goed door te trekken. Onze serie mag er zijn en zo ook dit resultaat. Even kort nagenieten en dan weer door.”

Voor Van der Hout was het alweer zijn elfde treffer overigens en vooral in 2022 bewijst de jonge aanvaller veel waarde te hebben voor zijn ploeg. De blauwwitten hebben de volgende wedstrijden nog in het vooruitzicht: Blauw Zwart (t), Alphia (u, dinsdag 10 mei), FC VVC (t), Lugdunum (u), VVSB (t) en Be Fair (u).

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read