zondag, juli 3, 2022
HomeZaterdagDerde klasseTim Bakker (FC Oegstgeest): ,,Door de vlinders van Sam Roelen pakken wij...

Tim Bakker (FC Oegstgeest): ,,Door de vlinders van Sam Roelen pakken wij wel de punten!”

-

Derde klasse A (zaterdag) – Aanvoerder Tim Bakker van FC Oegstgeest was er heel duidelijk over na afloop van de 2-3 zege bij FC VVC: ,,Zeker geen beste pot nadat we dinsdag misschien tot ieders verrassing Aarlanderveen met 5-1 klopten en dan nu een benauwde zege op de hekkensluiter. Thuis hadden we ook maar met 2-1 van ze gewonnen. Maar als je met Sam Roelen in je ploeg speelt, nu die de vlinders in zijn buik heeft blijft hij scoren. Afgelopen dinsdag twee keer en nu weer. De drie punten zijn binnen en nu dus de blik op VVSB komende dinsdag.”

Het zou eigenlijk een ‘appeltje eitje’ moeten worden voor het team van trainer Thymen Kruider. FC VVC, kansloos laatste met 2 uit 13 en met maar drie gescoorde doelpunten, kon duidelijk beter uit de voeten op het slechte veld op Sportcomplex Montreallaan in Nieuw-Vennep. Bakker: ,,Misschien ook een lichte vorm van onderschatting van onze kant? Maar gelukkig stond Roelen op de juiste plek toen door het slechte veld de bal over de voet van de VVC-doelman wipte, 0-1. Er leek verder niets aan de hand maar na een half uur spelen werd balverlies op het middenveld ons fataal. De één op één-situatie benutten ze perfect, 1-1. En tot de rust was het de thuisploeg die zelfs de beste kansen kreeg. Maar met deze gelijke stand zochten we uiteindelijk de kleedkamer op.”

Daar zijn de Oegstgeester ‘koppen’ duidelijk bij elkaar gestoken want het moest echt beter en dan moesten zeker als eerste de duels echt gewonnen worden. ,,Gelukkig hadden we ook de jeugdige Willem Oosterhout in ons team, die jongen heeft longen voor wel drie wedstrijden. Want hij liep prima door waardoor Roelen zijn tweede kon binnentikken, 1-2. Maar gaaf om te zien dat Oosterhout zelf de 1-3 scoorde na een doorgekopte bal van Bob den Hollander. Dubbel gaaf dat het Den Hollander was met deze assist, want hij kwam prima terug van een blessure”, liet de aanvoerder weten.

Dat FC VVC pakweg tien minuten voor tijd uit een vrije schop de 2-3 scoorde, zorgde nog voor hachelijke momenten in de zestien van FC Oegstgeest. Met de rug tegen de muur werd zo een zwaar bevochten zege geboekt. Bakker: ,,Een slechte grasmat is natuurlijk geen excuus, maar we hadden er wel mee te maken. Geen beste pot dat is duidelijk, maar de punten tellen. Blijft wel heel apart dat zij van de vijf gescoorde doelpunten in veertien wedstrijden er drie tegen ons hebben gemaakt. Nu geen tijd om na te dneken en door naar VVSB.”

Dat kan zeker een leuke pot worden met de bespelers van de Voscuyl nu op plek zeven met 25 uit 14 (31-23) waar de Noordwijkerhouters twee plaatsen hoger staan met 27 uit 14 (25-17) na hun 3-0 zege op Lugdunum. En dat er door FC Oegstgeest nog mooie stappen gemaakt kunnen worden in deze derde klasse A blijkt wel uit de stand op de ranglijst, zeker na de 1-1 deze zaterdagmiddag tussen Aarlanderveen en TAVV. De eerstgenoemde ploeg staat nu vierde met 28 uit 15 en TAVV zesde met 27 uit 25. Bakker met een glimlach van oor tot oor: ,,En met de bekende vlinders van Roelen gaan er vast en zeker nog mooie dingen gebeuren de komende wedstrijden.”

FC VVC – FC Oegstgeest 2-3 (1-1). 10. Roelen 0-1, 30. FC VVC 1-1, Roelen 1-2, Oosterhout 1-3 en 80. FC VVC 2-3.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Braggaar, Dijkstra, K. Driessen, Bakker, Overvliet, Oosterhout, Gianfiglio, Roelen, Van Moorsel, Lichtenbeld, Bormans.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read