zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTypische 0-0 wedstrijd eindigt in nederlaag voor FC Oegstgeest (plus nababbel)

Typische 0-0 wedstrijd eindigt in nederlaag voor FC Oegstgeest (plus nababbel)

-

Derde Klasse A (zaterdag) – De thuisclub verloor op de openingsdag met 1-0 van koploper DWO, daarna werden er maar liefst 13 punten behaald uit 5 wedstrijden wat resulteerde in een podiumplaats. Die stond zaterdagmiddag ook op het spel toen nummer 4 van de ranglijst, het Kudelstaartse RKDES, op bezoek kwam. Een historische wedstrijd want beide ploegen troffen elkaar nooit eerder in competitieverband, logisch ook want de bezoekers zijn van oorsprong een zondagvereniging. In een wedstrijd met niet heel veel kansen en mogelijkheden bleken de gasten het meest efficiënt. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 1-2. Een gestolen overwinning was het niet, maar het algemene gevoel na afloop in het Oegstgeester kamp was dat deze nederlaag niet nodig was geweest en er wel meer in had gezeten.

Naast de vele spelers die al weken ontbreken stond ook captain Bob den Hollander niet op het wedstrijdformulier, hij was niet geheel ongeschonden uit de strijd met Lugdunum gekomen. De spelopvatting van de thuisploeg was niet verrassend te noemen, leunend op eigen helft en vanuit een gesloten verdediging het initiatief aan de tegenstander latend en loerend op de omschakeling. Na het gebruikelijke aftasten en de speldenprikjes was de eerste grote kans voor de ploeg van trainer Thymen Kruider. Na een fout achterin mocht Tim Bakker halverwege de eerste helft alleen door aan de linkerkant maar in een overtalsituatie was zijn voorzet op de meegelopen Bas Brom ongelukkig.

Nauwelijks een minuut later belandde een voorzet van Mario Gianfiglio in niemandsland. De gasten moesten na een halfuur noodgedwongen wisselen, de rappe en behendige Amir Elhadji moest geblesseerd het veld verlaten en zijn vervanger Ruben Onderwater was bij zijn eerste balcontact direct doeltreffend. Na een fout van Kevin Driessen mocht RKDES vanaf links alleen doorgaan, de voorzet die volgde was een prooi voor Onderwater. Dit was overigens niet het enige slippertje van genoemde Driessen deze middag. Vooropgaand in de strijd maar ongelukkig in sommige momenten en vooral verbaal te veel aanwezig. Een paar minuten voor rust moest de ook deze middag weer prima keepende Gijs Jansen buiten de zestien handelen optreden, in de tegenaanval kwam Gianfiglio een teenlengte tekort en ontving de gastheer nog twee gele kaarten. Een minimaal verschil bij rust, nog tijd genoeg om iets aan de achterstand te doen.

Vlak na rust ging Driessen wederom in de fout, Rick Verkuijl mocht alleen op Jansen afgaan maar via zijn voeten kwam de bal weer terug het veld in. Een paar minuten later moest Jansen na een kopbal van Luuk Westerman andermaal handelend optreden, maar in de volgende aanval was hij kansloos. Wederom stond invaller Onderwater aan de basis, zijn voorzet vanaf links bereikte bij de tweede paal Maarten van Putten en hij behield het overzicht en tikte de bal direct door naar Verkuil en zo was het verschil twee en leek de wedstrijd gespeeld.

De gehele wedstrijd al vanaf een te grote afstand volgende scheidsrechter zag een kwartier voor tijd een bewuste handsbal binnen de beruchte lijnen over het hoofd, de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer. Die kwam er vijf minuten voor tijd alsnog, uit een corner kopte Sjoerd Winkelman de 1-2 op het scorebord. Grote kansen kwamen er daarna niet meer. Door opportunisme kwamen er nog wel een aantal hachelijke momenten maar zonder resultaat.

Een nederlaag, weg ongeslagen status op sportpark De Voscuyl maar door gunstige uitslagen op de andere velden is een podiumplaats nog steeds binnen handbereik. Feit is dat de Oegstgeestenaren tot nu toe een redelijk zwaar programma hebben gehad, een waslijst aan blessures hebben maar nog steeds mee doen om de prijzen en dat is ook een groot compliment aan de sterke bank en spelers van het tweede.

Volgende week wacht Nieuwkoop, een ploeg die toch wel verrassend met 5-0 van Blauw Zwart won. Voor waar geen gemakkelijke opgave, maar met waarschijnlijk captain en tevens topscorer Den Hollander weer aan boord en een tot nu toe weinig weggevende defensie liggen er zeker kansen om de draad weer op te pakken.

FC Oegstgeest – RKDES 1-2 (0-1) 34. Onderwater 0-1, 56. Verkuijl 0-2, 85. Winkelman 1-2.

Opstelling FC Oegstgeest : G. Jansen, T. Lichtenbeld (W. Jansen), K. Driessen, Winkelman, T. Bakker, Brom (J. Driessen), Elkerbout, N. Lichtenbeld, Gianfiglio, Dijkstra (Roelen), Tas.

Opstelling RKDES : Van der Linden, Westerman, Schreven, Van Putten, Elhadji (Onderwater (Van Gastelen) ), Endhoven, Verkuijl, Kok, Pronk, Braat (Veelenturf), Zorn.

Foto’s: Paul Lichtenbeld (lichtenbeldfoto.nl)