vrijdag, augustus 19, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVersterkingen voor derdeklasser FC Oegstgeest

Versterkingen voor derdeklasser FC Oegstgeest

-

Derdeklasser FC Oegstgeest heeft voor komend seizoen twee versterkingen binnen. Onze redactie sprak even met het aankomende duo (Roy Elkerbout afkomstig van DoCoS en Sjoerd Winkelman van Warmunda).

Roy Elkerbout: ,,Ik ben vroeger bij UDO opgegroeid t/m een paar jaar in het eerste elftal en heb ook bij VV Oegstgeest in het eerste gespeeld. Dus ik ken heel veel mensen op de club en uit het team, altijd als ik even kom kijken krijg ik vaak de vraag wanneer ik ‘terug kom’. Dus ondanks dat ik nog nooit voor FC Oegstgeest heb gespeeld voelt het echt als thuiskomen.”

,,Na de vreemde seizoenen qua lockdowns scheurde ik vorig jaar maart, toen we eindelijk weer mochten trainen, mijn meniscus en voorste kruisband op de training. Mijn laatste wedstrijd is UVS uit, oktober 2020. Vorig jaar april ben ik geopereerd aan mijn meniscus, eind september aan mijn kruisband en ik ben inmiddels ruim een jaar lang 2x per week aan het revalideren bij de fysio met het doel om weer te gaan voetballen. Deze zomer word ik 29 en ik wil nog een paar jaar genieten van het leukste spel dat er is. Ik ken de trainer Thymen (Kruider) ook goed dus toen ik het gesprek met hem en Gert van der Luyt had gehad was ik er eigenlijk wel uit. FC Oegstgeest is al een leuk team en daar hoop ik wat aan toe te kunnen voegen! Maar vooral ‘gewoon’ weer voetballen, het teamgevoel terug krijgen en plezier maken! Daar kan ik echt niet op wachten!”

Sjoerd Winkelman: ,,Er waren grote plannen met Warmunda, maar daar is door corona een streep doorgegaan. In het tweede seizoen waren we goed gestart met tien punten uit vier wedstrijden, maar toen kwam het stil te liggen. Dit seizoen gaat het allemaal moeizamer omdat we met veel blessures te maken hebben (gehad). Ik heb er zelf ook een week of vijf uitgelegen, omdat mijn duim uit de kom was gegaan. Eind vorig jaar brak ik met ribben en al met al heb ik veel gekwakkeld. Nu speel ik weer en ik wil het seizoen goed afmaken. Ik heb echter gemerkt dat ik toe ben aan een nieuw avontuur. Ik ben 27 jaar en ik wil nog aardig wat jaartjes mee gaan. Via via ben ik bij FC Oegstgeest uitgekomen. Dat ligt ook bij mij om de hoek. Het verhaal sprak mij aan en het gesprek met de trainer (Thymen Kruider) stond mij erg aan. Een jonge trainer met een geheel eigen visie op het spelletje. Hij houdt werkelijk alles bij en kwam mij heel gedreven over. Daarnaast vind ik het complex daar ook top. Ik ben een liefhebber geworden van kunstgras en het hoofdveld ligt daar fantastisch bij. Ook weet ik dat er best een leuke groep staat en het zou leuk zijn om hen te helpen aan een plek bij de beste zes. Ze hebben zich nu al veilig gespeeld en kunnen nog klimmen. Ik weet zeker dat ik het daar naar mijn zin ga hebben en het zal ook gezellig worden. Niets ten nadele van Warmunda, want ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad. Aan gezelligheid ook geen gebrek en met Barry van Rijn en Remco Breuer hebben we twee trainers voor de groep staan die zich ook volledig inzetten. Toppers. Maar de gemaakte keuze voelt voor mij goed.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read