woensdag, oktober 5, 2022
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk zet druk op top twee en nu… dé derby tegen Bernardus!

Koudekerk zet druk op top twee en nu… dé derby tegen Bernardus!

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,We rekenden op een serie wedstrijden met 13 uit 5, maar met deze 0-5 uitzege bij SJC staan we zelfs al op 12 uit 4. Nu lijkt het een makkelijke wedstrijd geweest te zijn, maar het was best lastig voetballen. SJC kwam er een paar keer goed uit waar onze backs moeite mee hadden. Maar met de 0-3 met nog een kwartier te gaan was het verzet gebroken en konden we met af en toe ‘gallery play’ deze wedstrijd heerlijk uitspelen. En komende zaterdag staat dé derby thuis tegen Bernardus op het programma. We kennen ze en Bas van Heerdt, onze aanvoerder, kent de ploeg als geen ander, want hij komt daar zelfs vandaan”, aldus Sidney de Schepper, de enthousiast verhalende verdediger van Koudekerk.

Met 22 uit tien nam de uitploeg de derde plek in, waar de zwartwitten met 13 uit tien zesde stonden. Koudekerk speler Sander Schmand scoorde kort voor rust met een juweel van een afstandsschot de 0-1. De Schepper: ,,De 0-2, even later van Sem van Aalst uit een strafschop, was een blauwdruk van de slotminuten vorige week tegen Football Factory. Ook toen werd Mike van Velzen binnen de zestien aangetikt. Een lekkere ruststand, maar voor onze trainers was er toch een reden, gezien het spelbeeld van de eerste helft, om meer in te gaan zakken. Zo zouden we meer ruimte krijgen voor de counter. De thuisploeg was ondanks de achterstand af en toe best gevaarlijk.”

Die spelomzetting pakte niet geweldig uit en er werd even later weer ouderwets meer druk naar voren gezet. Met de intikker van Van Velzen, 0-3, een kwartier voor tijd, knakte er iets bij SJC. ,,We kregen nog meer ruimte en tijd om de wedstrijd uit te spelen en dat is natuurlijk heerlijk voetballen. Je geniet dan zo in het veld en extra gaaf om dat te bekronen met het doelpunt van Ruben van den Berg. Deze 0-4, na een vlotte Koudekerkse aanval, was er een waar de supporters in Nou Camp van op de banken waren gaan staan. Het mooiste bij die 0-4 was dat Van Velzen kon scoren, maar de bal aflegde naar Van den Berg die droog kon afmaken. Daarmee krijg je de tegenstanders echt stil! Van Velzen scoorde  zelf even later de 0-5 met een fraai schot. Dat werd dan ook de eindstand.”

Voor Van Velzen was dit alweer zijn zesde doelpunt dit seizoen. Doelpunten die ervoor zorgden dat Koudekerk nog steeds derde staat met nu 25 uit 11 (37-13) waar SJC zakte naar de achtste plek met 13 uit 11 (18-28). De Schepper: ,,En daarbij moet ik zeker ook onze invaller doelman, Mitchell Goudkuil, noemen die fantastisch zijn doel heeft verdedigd en de vaste doelman Roy Dorrepaal heeft vervangen. Met de derby thuis tegen Bernardus kunnen we komende zaterdag met winst zelfs op 15 uit 5 komen. Zo houden we goed druk op de top twee Meerburg en Teylingen, met de wetenschap dat alleen de kampioen rechtsreeks promoveert. Wij gaan ervoor!”

Bernardus neemt na de 1-1 thuis tegen Roodenburg de zevende plek in met 13 uit 11 (15-24). Maar de ervaring leert dat een derby haar eigen regels en wetten heeft, zeker als beide clubs aan de Rijn gelegen zijn. De Schepper: ,,Zorg dat u er dus bij bent komende zaterdag. Het wordt in alle opzichten genieten en wat de uitslag ook wordt, het is altijd een waar dorpsfeest met een ‘zangertje’ na afloop om de zaterdag uit te zingen!”

SJC – Koudekerk 0-5 (0-2). 37. Schmand 0-1, 44. Van Aalst 0-2 (strafschop), 78. Van Velzen 0-3, 84. Van den Berg 0-4, 88. Van Velzen 0-5.

Basisopstelling VV Koudekerk: Goudkuil,  De Schepper (88. O. Bakker), Schmand, Van den Berg (88. W. Bakker), Van Velzen, Van Aalst (84. Van Remundt), De Groot (75. De Wit), F. Roosenbrand, De Herdt (84. J. Roosenbrand), Van der Zwet, Van Heerdt.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read