zondag, augustus 14, 2022
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 4 juni

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 4 juni

-

Het seizoen voor Woubrugge zit erop. Linksom of rechtsom. De ploeg van Barry Buntsma is al uitgespeeld en zit in de wachtkamer en kan nog degraderen. Dan moet Bernardus echter wel met hele grote cijfers winnen op de slotdag. Mocht Roodenburg met meer dan twee doelpunten verschil verliezen van Koudekerk dan is VVW echter ook al veilig. Van de zes duels die op het programma staan, is het duel tussen Meerburg en MMO ontbloot van elk belang. Bij de andere duels staat er nog wel wat op het spel, hoewel inschattende Koudekerk en SJZ rekenen op een goede afloop. In dat geval zijn andere duels ook niet echt meer van belang. Afijn, het laatste rondje langs de velden in de wekelijkse voorbeschouwing en dan op naar de nacompetitie.

Meerburg-MMO

Meerburg is al lange tijd verzekerd van nacompetitievoetbal. Er was tevens geruime tijd nog hoop op de titel, maar die gaat op zeker niet naar de Rijndijkers. De witzwarten zullen zich waarschijnlijk niet al teveel inspannen met het oog op het toetje. Winnen zal het doel zijn, maar niet tegen elke prijs. Heel blijven is nu veel belangrijker. MMO neemt afscheid van de vierde klasse met deze pot in Zoeterwoude. Hooguit kan de laatste plaats nog ingeleverd worden, maar die kans is niet heel groot. Ruime winst is dan nodig en dan de ogen op Football Factory, voor wat het waard is.

LSVV’70- Warmunda

LSVV’70 speelde zich veilig en hen wacht een heerlijke zaterdag. Even een potje ballen om de baard van de keizer en dan de grachten op in Leiden. De handhaving zal gevierd worden als een kampioenschap. Ook ongeacht de uitslag tegen Warmunda. Die ploeg kan nog vierde worden en de nacompetitie halen, maar dan moet er ruim worden gewonnen en SJZ moet verliezen. Wel zal Warmunda sowieso drie punten willen halen als revanche op de eerdere 2-3 nederlaag op sportpark Overbos.

Football Factory- SJZ

Voor Football Factory staat er niets meer op het spel als het om de knikkers gaat. De roodzwarten zijn al gedegradeerd en zullen volgend seizoen gaan trachten de vijfde klasse te gaan verlaten. De studentenclub deed het beter dan in de jaren ervoor, maar het bleek niet voldoende voor lijfsbehoud. SJZ heeft nog een puntje nodig om zeker van nacompetitie te zijn. In dat geval gaat de ploeg van Arie van Duijn na de Pinksteren al starten met een mogelijk lange weg (voor het hoe en wat beluister gerust de bijdrage van SJZ aan Sport071 op onze website). Overigens hoeft een nederlaag in Leiden ook nog niet fataal te zijn voor de groenwitten.

Teylingen-Kickers’69

Het zat Teylingen niet mee tegen SJZ. In Zoeterwoude raakte de ploeg van Rob Jonkman diverse keren het aluminium en dat leidde onder meer een ruime nederlaag in. Pas de eerste van het seizoen, maar de uitglijder lijkt wel meteen fataal te zijn. Weliswaar hebben de Sassenheimers evenveel punten verzameld als Koudekerk, maar het doelsaldo van het team van Jarno Verweij en Gert Labots is aanmerkelijk beter. Teylingen heeft nog twee ontsnappingsmogelijkheden om alsnog de titel te grijpen. Dan moet Koudekerk een misstap maken en de roodzwarten moeten zelf winnen. Of Kickers’69 moet met een monsterscore worden verslagen. Alles kan, maar het lijkt niet erg waarschijnlijk. Onze redactie hoopt in elk geval dat Teylingen volgend seizoen in de derde klasse zal uitkomen. De club stapte over naar de zaterdag en dat was net te vroeg omdat er daarna horizontaal kon worden overgestapt. Tel daarbij het scenario op van ‘Het drama van Zoeterwoude’ en de emmer is wel vol voor wat betreft wat een ploeg kan verteren. Teylingen heeft wat onze redactie betreft een ploeg die zeker mee kan meedraaien hogerop. Dus alle succes van af deze kant en niets ten nadele van Kickers’69 en de tegenstanders daarna in de nacompetitie.

Bernardus-SJC

Bernardus had vorige week moeten winnen van Roodenburg dan had de vlag er beduidend beter voor gehangen. De ploeg van Ron Paling is nog niet gezien, maar zal moeten winnen van SJC. Bij voorkeur met ruime cijfers. Valt de uitslag klein uit dan is de hoop gevestigd op Koudekerk. Bij een gelijkspel of nederlaag is Bernardus sowieso gezien. SJC speelt al een tijdje nergens meer voor, maar kent wel de nodige personele problemen volgens ingewijden. Hopelijk kunnen de oranje-witten rekenen op massale steun van het thuispubliek om tot doelpunten te komen. Maar of het genoeg zal zijn?

Koudekerk-Roodenburg

Sidney de Schepper kreeg bij LAV een podium deze week dus in die zin weten we hoe Koudekerk ervoor staat (lees het interview gerust terug). Roodenburg heeft aan een punt genoeg, maar dat lijkt niet bepaald reëel. Met een geringe nederlaag kan er in Leiden Noord ook al feest worden gevierd. Het kan echter ook nog beroerd aflopen voor de Leidse club en dan zouden er dus twee degradanten voortkomen uit de sleutelstad. Volgens onze bronnen kampt ook Roodenburg met afwezigen aan de Gruttolaan.

Er wacht ons een spannende middag. Onze redactie wenst alle clubs succes toe. De lach en de traan, ze horen er nu eenmaal bij in het leven en in de voetballerij..

Nog even de stand van zaken m.b.t. de clubs die nog ergens voor spelen:

1 Koudekerk 23-58 (+63)

2 Teylingen 23-58 (+51)

4 SJZ 23-38 (+12)

5 Warmunda 23-35 (+5)

9 Roodenburg 23-23 (-16)

10 Woubrugge 24-23 (-18)

11 Bernardus 23-20 (-27)

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read