zondag, mei 26, 2024
HomeVierde klasseWarmundaVoorbeschouwingen vierde klasse, zaterdag 26 maart

Voorbeschouwingen vierde klasse, zaterdag 26 maart

-

Vierde klasse A  

Meerburg – Woubrugge

Na de nederlaag van afgelopen zaterdag bij concurrent Teylingen (2-0), was er dinsdagavond toch een feestje voor de mannen van Jelle Korbee. Na een 1-0 overwinning op Warmunda werden de fakkels op het terras voor de kantine ontstoken, want door dit resultaat mocht Meerburg zich winnaar van de eerste periode noemen. Meerburg is hierdoor in ieder geval verzekerd van het spelen van p/d-wedstrijden voor een plaats in de derde klasse. Komende tegenstander Woubrugge opende het seizoen sterk, maar is inmiddels weggezakt op de ranglijst. De jonge formatie van Barry Buntsma leek afgelopen zaterdag op weg naar de eerste overwinning van dit kalenderjaar, maar de 2-0 voorsprong tegen Kickers’69 werd in de slotfase van het duel toch nog uit handen gegeven (2-2). In de heenwedstrijd in Woubrugge was Meerburg de sterkste (2-3).

Roodenburg – MMO

In Leiden-Noord staat komende zaterdag een heuse degradatiekraker op het programma: Roodenburg (nr.10) ontvangt dan hekkensluiter MMO. Bij de Leidenaren maakte oud-speler Marvin Bok twee weken geleden zijn rentree bij Roodenburg en zijn terugkeer kan gerust spectaculair worden genoemd. Bok scoorde in zijn eerste twee wedstrijden vier keer en beide ontmoetingen werden door de blauwzwarten gewonnen. Wel volgde een nederlaag bij Warmunda afgelopen zaterdag. MMO verloor afgelopen zaterdag in blessuretijd bij SJC (3-2) en heeft nu een achterstand van vier punten op hun komende opponent. In de heenwedstrijd in Hoogmade won de Leidse ploeg  met 3-5. Het water staat ondertussen aan de lippen van de ploeg van John van Berkel. Eigenlijk is winst min of meer vereist.

SJZ – Warmunda 

Warmunda werd voorafgaande het seizoen getipt als een gevaarlijke outsider voor het kampioenschap, maar dat de Warmonders aan het eind van het seizoen de kampioensschaal daadwerkelijk mogen optillen lijkt halverwege de competitie een utopie. De ploeg van Barry van Rijn kan mede door een langdurige blessuregolf de hooggespannen verwachtingen nog niet waarmaken en het ontbreken van defensieve sterkhouder Sjoerd Winkelman en topscorer Sepehr Safi  lijkt zwaar te wegen voor de Overbos-bewoners. De Warmonders waren in de eerste wedstijd voor de tweede periode  overigens wel succesvol,  in eigen huis werd met 3-1 van Roodenburg gewonnen. Ook komende tegenstander SJZ , momenteel vierde op de ranglijst, zal zich niet in de kampioensstrijd gaan mengen, maar de formatie van Arie van Duijn heeft dit seizoen bewezen een lastig te nemen hobbel te zijn voor de topploegen in deze klasse. De groen-witten begonnen overigens slecht aan de tweede periode, afgelopen zaterdag werd met 3-1 bij LSVV’70 verloren. De heenwedstrijd tussen beide teams in Warmond eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Koudekerk – Teylingen

Gaat Koudekerk nog een gooi doen naar het kampioenschap?  Zo ja, dan is komende zaterdag een driepunter tegen koploper Teylingen daarvoor een absolute must. Het gat tussen beide teams bedraagt 7 punten, daarbij aangetekend dat de Koudekerkers één wedstrijd minder speelden. De top 3 in deze klasse (Teylingen, Meerburg en Koudekerk) morsen dit seizoen nauwelijks punten, waardoor de onderlinge confrontaties tussen deze clubs weleens van doorslaggevend belang zouden kunnen zijn. Koudekerk kende een wat moeizame seizoenstart, maar de laatste maanden is de formatie van Jarno Verweij en Gert Labots goed op dreef. De laatste 6 competitiewedstrijden werden gewonnen en de laatste nederlaag dateert alweer van oktober 2021. In de heenwedstrijd in Sassenheim leek Koudekerk op weg naar een overwinning, maar Teylingen kwam diep in blessuretijd toch nog op gelijke hoogte (1-1). Komende zaterdag is LAV aanwezig met camera bij deze topper. Het weergeven van de samenvatting staat gepland voor zondagmorgen. Laten we hopen op smulwerk en likkebaarden!

Football Factory – LSVV’70

Zou het Football Factory komende zaterdag eindelijk lukken om grote broer LSVV’70 beentje te lichten? Sinds de eerste ontmoeting tussen beide clubs, in het seizoen 2012/2013 verloor Footbal Factory zeven keer op een rij van de roodhemden, maar in de heenwedstrijd van dit seizoen was daar eindelijk een resultaat voor de Factorians, in de Kikkerpolder werd het 1-1. Football Factory is ook deze voetbaljaargang, net als eerdere jaren, bezig aan een moeizaam seizoen, maar na de 3-5 zege van dit weekend bij Bernardus lonken er toch wat lichtpuntjes aan de Einsteinweg. Football Factory droeg door deze zege de rode lantaarn over aan MMO en ziet daarnaast haar spitsenduo Tolga Karpuz en Gökhan Yazici steeds beter in vorm komen. Beide spelers hadden met ieder twee doelpunten een belangrijk aandeel in de Leidse zege. Bij winst van Football Factory op LSVV’70 is het gaatje tussen beide clubs nog slechts twee punten, alle reden dus om zaterdag een bezoekje te brengen aan deze Leidse klassieker in wording.

Overige wedstrijd in deze klasse: Kickers’69-SJC, Bernardus is vrij

Must Read