zaterdag, december 3, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse, 8 en 9 oktober

Voorbeschouwing derde klasse, 8 en 9 oktober

-

Zaterdag 8 oktober

Aarlanderveen-RKDES

Afgaande op de ranglijst al een topper in de Polder, maar wellicht dat dit predicaat in dit stadium wat hoog gegrepen is. Feit is dat beide ploegen goed gestart zijn. RKDES startte met een zege in en op Nieuwkoop en afgelopen zaterdag was de ploeg uit Kudelstaart ruimschoots te sterk voor SCW, dat geen hoogvlieger lijkt te zijn. De ploeg van Sander van Dijk opende met een gedecideerde overwinning tegen Koudekerk en poetste op de tweede speeldag een 2-0 achterstand weg op bezoek bij Lugdunum. De bezoekers leken zelfs aan de haal te gaan met de zege, maar zover kwam het niet. Het lijkt er in elk geval op dat beide ploegen dit seizoen aan de bovenkant gaan meespelen. Misschien dat er na zaterdag iets meer duidelijk is over de onderlinge krachtsverhouding.

DWO- Sporting Leiden

De Leidse fusieclub is in het begin van de competitie veroordeeld tot het spelen van lastige wedstrijden. Dat begon al in Oegstgeest en afgelopen zaterdag moesten alle zeilen bijgezet worden om een puntje over te houden aan het treffen tegen Nieuwkoop. Niet ver voor tijd zorgde Dilano Lardee voor de gelijkmaker. Nu treft de ploeg van Huig Jan Heeringa in Zoetermeer DWO. De ploeg van Dennis Olman, pas begonnen bij deze club, miste vorig seizoen promotie naar de tweede klasse. Het openingsduel werd door de Zoetermeerders gelijk gespeeld bij Blauw Zwart en in het eerste thuisduel werd nipt gewonnen van FC Oegstgeest. DWO is de enige ploeg zonder tegentreffers. Het heeft er alle schijn van dat Sporting een moeilijke middag tegemoet gaat en op voorhand misschien wel inzet op een puntje.

Van Nispen-Lugdunum

Tegen de verhouding in kwam Lugdunum zaterdag j.l. op een 2-0 voorsprong tegen Aarlanderveen. Die weelde kon niet worden gedragen, maar zo zoetjes aan wordt de kracht van de kikkers voorin door de tegenstanders erkend. De Leidenaren zouden wel eens een berg doelpunten kunnen gaan maken dit seizoen. Verdedigend staat het nog niet altijd en in de eerste weken werd de defensieve hulp ingeroepen van Tim de Cler. Het eerste duel won de ploeg van Marco Harleman eenvoudig van SCW. Dit keer wacht gastheer Van Nispen. Weliswaar speelde de ploeg van Stephan Spruijt vorig seizoen nog in de tweede klasse, maar van die selectie is vrijwel niets over. De oefenmeester moet het doen met jonge honden en vooralsnog hebben die het heel lastig in deze klasse. Een uitgelezen gelegenheid voor Lugdunum om op zeven punten te komen?

FC Oegstgeest- AVV Alphen

De ploeg van Thymen Kruider heeft drie punten op de teller staan. Van Sporting Leiden werd gewonnen, maar tegen DWO kwam het niet goed. In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen komt AVV Alphen op bezoek. Die ploeg kwam vorig seizoen nog uit in de derde klasse op zondag en de overstap valt nog niet mee. Tegen Blauw Zwart ging AVV er dik af (1-5) en eerder was VVSB ook al te sterk. In defensief opzicht lijkt het er nog niet op en verwacht mag worden dat de fusieclub daar wel raad mee weet omdat het diverse doelpuntenmakers aan boord heeft. Wanneer Kruider en zijn manschappen tot winst komen, is een plek in de top vijf mogelijk en er ligt een wens en gedachte om daar ook in uit te komen.

VVSB-Koudekerk

Na de valse start in Aarlanderveen herstelde Koudekerk zich op het eigen complex tegen Van Nispen. Het werd 4-0 en dat had vooral te maken met de sluitpost van De Zilkers, die de nodige reddingen in huis had. Een serieuze graadmeter was het niet voor VVK op speeldag 2, maar dat ligt komende zaterdag vrijwel zeker anders. VVSB opende met een overwinning op AVV Alphen en bij Stompwijk’92 werd met 1-2 gewonnen. De ploeg van Stephan Kraaijvanger wordt gezien als een dark horse en is al jaren in staat een geduchte tegenstander te zijn in deze klasse. Bij de ploeg van Jarno Verweij heeft Mike van Velzen zijn eerste doelpunt te pakken en ook Akke Pennin, terug van weggeweest, heeft het net weer gevonden. VVSB is de nummer vijf uit 3A in het seizoen ’21-’22.

Overige duels: Blauw Zwart- Stompwijk’92, SCW-Nieuwkoop.

Zondag 9 oktober

Voorschoten’97- Roda’46

In de nacompetitie kwam het vorig seizoen niet goed voor de ploeg van Denis Luhulima, maar er kon worden teruggekeken op een heel behoorlijk seizoen. De groengelen willen in de herhaling en opnieuw meedoen voor de prijzen. Op basis van de eerste twee duels zit er muziek in. Van HDW werd eenvoudig gewonnen in de eerste speelronde. Afgelopen zondag ging het minder makkelijk, maar de 2-0 overwinning op APWC was uiteindelijk wel te billijken. Die ploeg speelde eerder gelijk tegen Roda’46, de komende opponent van de Adegeest bewoners. De ploeg uit Leusden eindigde vorig seizoen in de middenmoot in de derde klasse C. Afgelopen weekend rolde de ploeg HOV eenvoudig op: 5-0. Voorschoten’97 zal er weer alles aan doen om de goede start voort te zetten.

Overige duels: FC Abcoude- FC Aalsmeer, APWC-Amsvorde, HWD- Quick 1890, PVC- HOV/ DJSCR, Taurus-SVH.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read