vrijdag, augustus 19, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, dinsdag 29 maart en zaterdag 2 april

Voorbeschouwing derde klasse A, dinsdag 29 maart en zaterdag 2 april

-

CVC Reeuwijk-Aarlanderveen

Het ruime verlies, 5-1, tegen FC Oegstgeest in een midweekse wedstrijd leek Aarlanderveen amper te deren, er werd al uitgekeken naar de streekderby tegen TAVV. Dat resultaat (1-1) kan tot tamelijke tevredenheid stemmen en nu moet de focus weer op en andere tegenstander waar graag van gewonnen wordt. Concentratie en scherpte zullen keihard nodig zijn om met een goed resultaat uit Reeuwijk huiswaarts te keren. De thuisclub staat tweede en heeft inmiddels een voorsprong van vijf punten op Aarlanderveen opgebouwd. De Reeuwijkers hebben ook nog eens de meeste doelpunten van de derde klasse A achter hun naam staan: 48 uit vijftien wedstrijden. Om te voorkomen dat runner-up VVSB over de Veners heen wipt is elk punt hard nodig. Verlies zou kunnen betekenen dat de club een middenmoter wordt. Ook FC Oegstgeest en TAVV liggen inmiddels op de loer.

Lugdunum-Alphia

Of er in de Kikkerpolder met veel  optimisme naar de wedstrijd tegen Alphia wordt uitgekeken is uitermate onwaarschijnlijk. Lugdunum zit, mede door het aanhoudende personele leed, in een vrije val en die lijkt moeilijk te stoppen. Een paar cijfers: de laatste vijf wedstrijden gingen verloren, Lugdunum scoorde drie keer, de tegenstanders 24. In de heenwedstrijd in Alphen, nog maar kort geleden, ging groenwit met 6-1 ten onder. Voor trainers Nino Poulina en Marco Harleman lijkt het zaak vooral om vooruit te blikken. De beide oefenmeesters gingen er afgelopen weekend na de wedstrijd tegen VVSB vanuit dat de selectie weer wat versterking zou krijgen als geblesseerden terug keren. Dat is te hopen voor de thuisploeg, maar gezien de kracht van Alphia wordt het toch weer een zware middag voor de Leidenaren. De ploeg van Marcel Vondeling gaat ook graag op voor de nacompetitie.

FC Oegstgeest- VVSB en FC Oegstgeest-Be Fair

Net als vorige week dinsdag speelt FC Oegstgeest ook vanavond. Vorige week richtte de ploeg van Thymen Kruider zich op tegen Aarlanderveen en er werd een verrassend grote uitslag neergezet. Vooral Sam Roelen, Willem Oosterhout en Ruben Tijl laten zien de toekomst te kunnen worden van de fusieclub. De dip lijkt voorbij, getuige ook de winst op FC VVC. De hekkensluiter bleef wel in de buurt, maar clubs als TAVV en Alphia wonnen niet van de Nieuw-Vennepers. Op de doordeweekse dag is VVSB de tegenstander. De formatie van Kristian Weijers doet het de laatste tijd uitstekend. Lugdunum werd redelijk kansloos verslagen in de voorbije speelronde, maar ook het kwartet wedstrijden daarvoor werd gewonnen. Al met al dus een naar alle waarschijnlijkheid boeiende tweestrijd op ‘De Voscuyl’. Na dit duel volgt alweer een thuisduel en wel tegen Be Fair uit Waddinxveen. Die ploeg staat voorlaatste en moet alle zeilen bijzetten om niet af te dalen naar de vierde klasse. Vooral Lugdunum en Sporting Leiden kijken ook naar het resultaat van Kruider en de zijnen en hopen op winst van zijn volgelingen. Eerder won de huidige nummer zeven met 1-3.

TAVV-Gouda

In de strijd om de derde stek was de 1-1  tegen Aarlanderveen geen topresultaat te noemen. De afstand met Aarlanderveen bleef een punt terwijl concurrent  VVSB won. TAVV scoorde pas laat via Eric van der Hout en kwam niet florissant voor de dag. Er was wel meer balbezit, maar het was vooral slordig en chaotisch in de polder. Winst is weer nodig om te gaan voor een top drie klassering. Gouda lijkt daarvoor een ideale kandidaat. De bezoekers haalden vorige week tegen Sporting Leiden eindelijk weer eens een punt na een rij nederlagen. Imponerend was het voetbal echter allerminst. In Ter Aar zal de aanhang van de club beslist al met potlood een eentje op het totoformulier ingevuld hebben, temeer daar TAVV Gouda in de heenwedstrijd met 1-6 van de mat speelde.

Sporting Leiden-VVSB

Een punt ophalen bij concurrent Gouda stemde tot gematigde tevredenheid in het Leidse kamp. Een gelijkspel tegen VVSB zou echter van een geheel andere orde zijn. De bezoekers wonnen de laatste vijf wedstrijden en zijn bezig met een geweldige serie. Ook Sporting ondervond een paar weken geleden de kracht van de ploeg uit Noordwijkerhout toen er met 4-2 verloren werd. Een snelle kans op revanche dus. Zo eenvoudig liggen de zaken echter niet. Trainer Huig-Jan Heeringa kampt met ernstige, personele problemen en moest weer enkele ‘oudgedienden’ optrommelen om een representatief elftal op de been te kunnen brengen. Het lijkt niet waarschijnlijk dat de geplaagde oefenmeester zaterdag de beschikking heeft over een ruime selectie waaruit hij kan putten. Compact voetballen en een niet aflatende inzet moeten het VVSB lastig maken (let op: het duel FC Oegstgeest-VVSB is nog niet opgenomen qua uitslag in deze voorbeschouwing).

Overige wedstrijden zaterdag: Blauw Zwart- FC VVC, Oudewater-Nieuwkoop.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read