dinsdag, maart 5, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 10 december

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 10 december

-

DWO-SV Aarlanderveen

Er leek afgelopen zaterdag geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Sander van Dijk, echter bij een 1-0 voorsprong kreeg spits en topscorer Kilian Bouwhuis zijn tweede gele kaart en stond de thuisploeg met tien man. In ondertal moest de thuisploeg een tegentreffer incasseren. Het tweede gelijke spel met als gevolg dat de koppositie aan Lugdunum moest worden gelaten. Jammer, maar met een periodetitel op zak en wetende dat de prijzen pas aan het eind worden verdeeld zal dit voor kennisgeving zijn aangenomen. In de laatste wedstrijd voor de winterstop staat een verplaatsing naar Zoetermeer op het programma, waar DWO wacht. Volgens velen de kampioenskandidaat bij uitstek, echter het gaat de laatste weken wat moeizamer bij de club van de in de Leidse regio welbekende trainer Dennis Olman. Het won afgelopen weekend moeizaam en nipt bij degradatiekandidaat SCW, de drie wedstrijden daarvoor werd er slechts één punt behaald.

VV Koudekerk-RKDES

De tussenbalans na tien gespeelde wedstrijden is dat de Gruttolaanbewoners de helft van de wedstrijden verloren en dus ook de helft wonnen met een achtste plek als gevolg. In Leiden werd afgelopen zaterdag met 2-1 verloren van nieuwe koploper Lugdunum. De positie doet geen recht aan het spel van de ploeg van trainer Jarno Verweij. Jeffrey Loozen, de keeper van Lugdunum, gaf zondag op de Boshuizerkade aan dat het geen gestolen overwinning was maar dat de opponent samen met Aarlanderveen tot de beste tegenstanders tot nu toe kan worden gerekend. Voor mooie woorden koop je niet zoveel, de verwachting is wel dat de Koudekerkers na de winterstop vrijwel zeker een aantal plekken zullen gaan stijgen. Zaterdag wacht echter nog een flink obstakel als RKDES op bezoek komt, een ploeg die al zeven wedstrijden op rij ongeslagen is en met slechts zes tegendoelpunten de minst gepasseerde verdediging heeft. Een interessante wedstrijd dus, wetende dat de gastheer een van de meest scorende ploegen heeft van deze afdeling.

Lugdunum-Sporting Leiden

Een tweede thuiswedstrijd op rij voor de nieuwe koploper, nog een van de weinige Leidse derby’s als Sporting Leiden op bezoek komt. In De Kikkerpolder werd afgelopen weekend met 2-1 van Koudekerk gewonnen, dit had ook zo maar andersom kunnen zijn of een drietje. Ondanks het gure weer hadden de thuisblijvers ongelijk, wellicht dat er komende zaterdag meer mensen de weg naar het altijd gezellige Lugdunum weten te vinden. Winst voor de groen-witten betekent als koploper de winterstop in gaan, en dat is kijkend naar afgelopen seizoen een prestatie van formaat. De trainer van de tegenstander, Huig-Jan Heeringa, heeft meer zorgen. Naast de personele problemen is het grote rekenen begonnen. Na de nederlaag van 0-2 tegen VVSB is het gat naar een directe degradatieplek vier punten, maar naar een veilige plek boven hen al vijf punten. Saillant detail, Rick Arnoldus en Renaldo van den Berg droegen vorig seizoen nog het shirt van Sporting Leiden.

Dit duel zal ook aan bod komen bij onze podcast op woensdagavond 7 december. Vanaf vanavond terug te beluisteren via spotify en morgen ook via de ze website!

FC Oegstgeest-Van Nispen

Een knap punt bij, op dat moment nog koploper, Aarlanderveen heeft alleen waarde als je de komende wedstrijd in winst omzet. Op bezoek komt het puntloze Van Nispen, de ploeg van Thymen Kruider kan in feite alleen maar verliezen. Dikke winst wordt als normaal gezien, een kleine winst als tegenvallend om van puntverlies nog maar niet te spreken. Op sportpark De Voscuyl kan aan het doelsaldo worden gewerkt, en dan wordt de eerste reeks wedstrijden afgesloten met een plek in de ruime middenmoot. Van koploper Lugdunum werd uit zelfs gewonnen, het gat is maar zes punten dus alles is nog mogelijk. Focus op de eerstkomende wedstrijd, kleine en grote pijntjes kunnen een paar weken genezen om na de winterstop er weer te staan en voor te gaan. De staf en selectiegroep kennende zal dit ook best goedkomen.

Stompwijk’92-SV Nieuwkoop

Een repeterend verhaal noemde Erik van Manen de wedstrijd en de nederlaag tegen RKDES. Voor de zevende keer al op voorsprong komen, deze voor rust al verspelen om uiteindelijk er toch redelijk kansloos af te gaan. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd tegen Van Nispen de enige driepunter behaald, daarna werd maar liefst negen keer op rij verloren. Bij de minste of geringste tegenslag gaan de koppies omlaag, dit alles heeft te maken met vertrouwen. Voor Stompwijk’92 komt de winterstop als gelegen, echter staat eerst Nieuwkoop thuis nog op het programma. De komende tegenstander weet het meeste van alle ploegen het netje te vinden en heeft er tot nu toe ook slechts tien tegen. Voorwaarts geen gemakkelijk opgave, echter iedere week zijn er verrassende uitslagen te noteren en waarom zou Sportpark Meerhorst hier nou niet het decor van kunnen zijn?

Overige wedstrijden : AVV Alphen – SCW, Blauw Zwart-VVSB.

Must Read