zondag, juli 3, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 12 maart

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 12 maart

-

Aarlanderveen-Oudewater

Het onaantastbaar lijkende Oudewater kreeg dinsdagavond met 1-3 klop van CVC Reeuwijk dat naar de tweede plaats klom. Gaat het om een ‘vergissing’ en gaat de koploper onverdroten verder met winnen of kan Aarlanderveen de bezoekers een tweede dreun verkopen? De Veners zijn, behoudens in de uitglijder thuis tegen VVSB enkele weken geleden, bezig met een goede serie. De komende twee wedstrijden zijn van cruciaal belang. Wordt er zaterdag gewonnen van Oudewater én dinsdagavond tegen FC Oegstgeest (nog steeds onduidelijk of dit duel dan gespeeld wordt), dan is de ploeg nog maar een punt verwijderd van de koppositie in de derde klasse A. Het zal trainer Sander van Dijk geen enkele moeite kosten zijn mannen op scherp te krijgen. De resultaten van zaterdag en dinsdag zijn voorlopig beslissend of men in Aarlanderveen kan spreken van een topseizoen of een goed seizoen.

Alphia-FC Oegstgeest

Na koploper Oudewater liet ook Alphia zich verassen door VVSB. Het doordeweekse verlies kwam hard aan bij de club die zich in gedachten al op de tweede plaats zag staan. FC Oegstgeest kan de sportieve tegenslag van de Alphenaren nog met een week verlengen. Dan zullen de mannen van Tymen Kruider wel weer moeten teruggrijpen naar de vorm die de ploeg eerder dit seizoen etaleerde. In Oegstgeest realiseerde men zich dat de tweede stek van toen misschien geflatteerd was, maar de resultaten zijn daarna toch wel teleurstellend te noemen: vier van de laatste vijf wedstrijden werden verloren. Voor de club is het te hopen dat sterkhouder Bob den Hollander terugkeert na zijn blessure. Hij was de man van de doelpunten en iemand die de lijnen kon uitzetten. Misschien is een gelijkspel het maximale tegen een ongetwijfeld op revanche belust Alphia. Hoewel het team van Marcel Vondeling na de doordeweekse wedstrijd tegen VVSB waarschijnlijk enkele sterkhouders zal moeten missen.

TAVV-Lugdunum

Na dertien keer gescoord te hebben in drie competitiewedstrijden en de vijf doelpunten tegen Noordwijk O23 (Sportiff LAV Cup) stokte de productie volkomen onverwacht tegen rode lantaarndager VVC. Dennis Tijssen had het begrijpelijkerwijze niet naar zijn zin gehad: ,,Deze wedstrijden moet je winnen”, was zijn reactie. Vermoedelijk is dat ook zijn gedachte over de pot tegen Lugdunum. Deze ploeg lijkt de weg volkomen kwijt. Drie doelpunten voor, zeventien tegen en nul punten zijn de cijfers van de laatste vier wedstrijden. Dat Lugdunum de meest gepasseerde defensie heeft is dan ook geen wonder. Mede door blessures en met pijntjes voetballen de Leidenaars ver onder hun kunnen. Het is nog maar de vraag of daar snel verbetering in komt. Toch zal dat moeten want de ploeg uit de Kikkerpolder is inmiddels naar de tiende plek gezakt. TAVV doet natuurlijk niets liever dan de doelpuntenproductie weer oppakken. ,,Nu ook een vent blijven”, sprak Koos de Haas vorige week. Of dat gaat lukken zaterdag in Ter Aar is maar zeer de vraag.

Nieuwkoop-Sporting Leiden

Jantje lacht en Jantje huilt; het oud-Nederlandse spreekwoord past naadloos op de uitslagen van Sporting Leiden de laatste twee weken. De 0-1 zege op plaatsgenoot Lugdunum deed de ploeg glimmen van plezier. De 0-1 nederlaag vorige week tegen Alphia deed juist pijn, temeer een eigen doelpunt beslissend bleek. Zaterdag zou de lach op het gezicht van de Leidenaren moeten terugkomen. Nieuwkoop lijkt, met een blik op de ranglijst, een gelijkwaardige tegenstander. De thuisploeg heeft drie punten meer, maar met een wedstrijd meer gespeeld. Ook de doelcijfers zijn nagenoeg gelijk. Afgaande op de statistieken ligt een gelijkspel voor de hand.

Overige wedstrijden: Gouda-CVC Reeuwijk, Be Fair-Blauw Zwart, VVSB-VVC.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read