dinsdag, januari 31, 2023
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 12 november

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 12 november

-

FC Oegstgeest-RKDES

Door Lugdunum de eerste nederlaag toe te brengen steeg FC Oegstgeest naar de derde plaats. De ploeg leed tot nu toe slechts een nederlaag. Dat was tegen koploper DWO en dat is geen schande. Thymen Kriuider heeft de boel prima op de rit en de wedstrijd tegen concurrent RKDES lijkt op de juiste tijd te komen om de goede vorm te bevestigen. De bezoekers hebben twee punten minder en kunnen bij een zege van de thuisploeg (even) op afstand gezet worden. Wel vermeld dient te worden dat RKDES tot nu toe slechts drie doelpunten hoefde te incasseren. Oegstgeest scoorde slechts tien maal, wat erop duidt dat doelpunten maken ze niet gemakkelijk afgaat. Voor FC Oegstgeest is het te hopen dat clubtopscorer Bob den Hollander hersteld is van de blessure die hij opliep tegen Lugdunum.

Stompwijk’92-Sporting Leiden

Een van de weinige lichtpuntjes in het troosteloze verlies tegen Aarlanderveen was het magistrale doelpunt van Soufiane Boukhidous die vanaf eigen helft de bal over de doelman schoot. Dat deed de spits trouwens eerder in zijn tijd bij GHC toen hij de doelman van Voorschoten verraste. Sporting Leiden lijkt zaterdag de kans te krijgen om een tweede zege te boeken. Stompwijk’92 verloor de laatste vijf wedstrijden en is vooralsnog een van de zwakke broeders in de afdeling. Wil Sporting niet serieus in de gevarenzone komen, dan moet er gewonnen worden. Voor de club uit de Morsch is het te hopen dat meer spelers zich met de score gaan bemoeien. Boukhidous maakte zeven van de acht doelpunten en zo is Sporting Leiden wel erg afhankelijk van één man.

AVV Alpen-Koudekerk

Nieuwkomer in de derde klasse Koudekerk beleeft een moeilijke periode. De laatste drie wedstrijden gingen verloren en Koudekerk slaagde er zelfs niet in te scoren. Het veldspel daarentegen is zeker niet onverdienstelijk. Tegenstander AVV Alphen is juist in de winning mood na de zeges op Stompwijk’92 en Sporting Leiden. De doelcijfers van de tegenstanders van zaterdag zijn opmerkelijk. AVV Alphen doelpuntte zeven keer meer, maar kreeg er ook tien meer tegen. Op het oog is de defensie van de Alphenaren niet het sterkste deel van de ploeg. Aan Koudekerk de taak daar nog een paar goaltjes aan toe te voegen. Dan moeten de bezoekers wel hun scherpte voor het doel hervinden.

DWO-Lugdunum

Je kunt niet alles winnen zei Lugdunum verdediger Dyllan Hiwat na de verloren pot tegen FC Oegstgeest. Een realistische uitspraak natuurlijk. Verliezen van koploper DWO zou geen schande zijn of groenwit in de ellende storten, maar een mooi resultaat neerzetten zou natuurlijk een boost van jewelste zijn. De opponent, onder leiding van de ons bekende Dennis Olman, doet het uitstekend en is nog ongeslagen. Na het gelijke spel tegen Blauw Zwart in de eerste wedstrijd volgden vijf zeges. Lugdunum zal in een puike vorm moeten steken om de Zoetermeerse storm te weerstaan.

Van Nispen-Aarlanderveen

Kilian Bouwhuis was afgetekend de man van de wedstrijd afgelopen weekend. Hij scoorde maar liefst vier keer tegen Sporting Leiden. De zege bracht zijn ploeg op een tweede plaats achter het vooralsnog ongenaakbare DWO. Het arme Van Nispen is wekelijks een speelbal van de tegenstander en zaterdag lijkt het niet anders te worden. Zes gespeeld, zes verloren, twee doelpunten voor, 26 tegen; de cijfers zeggen genoeg. Aarlanderveen lijkt zaterdag dus een ‘makkie’ te krijgen. Toch zal de ploeg van Sander van Dijk het mes tussen de tanden moeten hebben, want ook in deze competitie liggen er bananenschillen.

Overige wedstrijden: VVSB-SCW, Blauw Zwart-Nieuwkoop

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read