woensdag, december 6, 2023
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 3 december

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 3 december

-

Lugdunum – Koudekerk

In de Kikkerpolder staat er dit weekend een interessante ontmoeting op het programma: Lugdunum – Koudekerk. Beide teams zijn momenteel in uitstekende doen en wonnen hun laatste drie wedstrijden. Lugdunum is inmiddels de runner-up van deze klasse, terwijl Koudekerk de laatste weken vooral in aanvallend opzicht een uitstekende indruk maakt. De promovendus scoorde in de laatste drie wedstrijden liefst 21 (!) keer en is nu de meest scorende ploeg van de derde klasse A. De verdediging van de Leidenaren daarentegen, inmiddels weer geleid door good old Tim de Cler, moest tot nu toe  dit seizoen slechts 8 tegendoelpunten toestaan. Alleen RKDES, 5 tegentreffers, deed het defensief gezien beter dan de kikkers.

Sporting Leiden – VVSB

Sporting Leiden verloor afgelopen zaterdag in een doelpuntrijke wedstrijd bij Koudekerk (7-3). De Leidenaren blijven daardoor vooralsnog steken op de 10e plek. De Morsploeg passeert bij winst tegen komende tegenstander VVSB, dat twee punten meer heeft dan de formatie van Huig-Jan Heeringa, de Noordwijkershouters op de ranglijst en ook komt de gewenste aansluiting met de middenmoot weer in zicht. VVSB speelt het huidige seizoen min of meer voor spek en bonen mee, de club maakte recent bekend dat het zondagteam volgend seizoen overstapt naar de zaterdag, waardoor de club genoodzaakt was om het huidige zaterdagteam op te heffen. Een gebrek aan motivatie is bij de paars-gelen echter niet aan de orde. VVSB won afgelopen zaterdag de streekderby tegen Van Nispen en blijft voor elke ploeg in de derde klasse een taaie tegenstander. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen beide clubs in een 2-0 overwinning voor Sporting Leiden.

RKDES – Stompwijk’92

De verhuizing van Stompwijk’92 van de zondag naar de zaterdag is sportief gezien nog niet erg succesvol te noemen. De openingswedstrijd van het seizoen werd door de formatie van Erik van Manen nog wel gewonnen (1-2 bij Van Nispen), maar daarna volgden acht nederlagen op rij. Het wordt het voor de Stompwijkers dus, mede gelet op de versterkte degradatieregeling in deze klasse, de hoogste tijd om weer wat punten binnen te slepen. Komende zaterdag wacht de Meerhorst-bewoners een pittige klus, want dan gaat Stompwijk’92 op bezoek bij  RKDES. De ploeg uit Kudelstaart staat op de derde plaats van de ranglijst. RKDES speelde afgelopen zaterdag met 0-0 gelijk bij AVV Alphen.

Aarlanderveen – FC Oegstgeest

FC Oegstgeest won, na twee verliespartijen, met 3-1 van SCW en behield door deze overwinning de aansluiting met de subtop. De ploeg van Thijmen Kruider gaat komend weekend op bezoek bij Aarlanderveen. De Trots van de Polder speelde met 3-3 gelijk bij Blauw Zwart, maar ondanks dit puntenverlies bleef Aarlanderveen, met één punt voorsprong op Lugdunum, de koploper van de derde klasse A. Vorig seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide clubs in een 5-1 overwinning voor Aarlanderveen. De ploeg van Sander van Dijk is overigens nog steeds ongeslagen.

Overige wedstrijden in deze klasse: Van Nispen – Blauw Zwart, SCW – DWO, Nieuwkoop – AVV Alphen.

Must Read