vrijdag, augustus 19, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 30 april

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 30 april

-

Blauw Zwart-Sporting Leiden

Huig Jan Heeringa zag tot zijn verdriet zijn mannen nipt, en onverdiend volgens aanvaller Sipan Khalid, verliezen van lijstaanvoerder FC Oudewater. Graag zouden de Leidenaren laten zien dat ze een ploeg zijn waar rekening gehouden moet worden ondanks deze nederlaag en de negende positie op de ranglijst. Dat moet dan zaterdag maar gebeuren. Het heeft er alle schijn van dat het twee gelijkwaardige ploegen zijn die elkaar treffen. Blauw Zwart en Sporting hebben beide twintig punten ut negentien wedstrijden. In Leiden eindigde de wedstrijd in 0-0. Sporting presteert echter naar vermogen, terwijl Blauw Zwart bezig is met een zwakke serie: in de laatste acht wedstrijden werd slechts twee schamele puntjes vergaard. De laatste drie duels werden verloren. Aan Sporting Leiden de taak om daar negen wedstrijden van te maken.

CVC Reeuwijk-FC Oegstgeest

Het gaat bepaald niet crescendo met CVC Reeuwijk. De laatste zege dateert van 19 maart en het periodekampioenschap glipte net door de vingers. De vrije val kan nog eens door FC Oegstgeest benadrukt worden als de bezoekers winnen. In dat geval wipt ook FC Oegstgeest over Reeuwijk heen. Voor de gasten mag dan de doelstelling bereikt zijn, handhaving, maar de subtop lonkt. Het verschil met de nummer drie TAVV is maar vier punten. De selectie van Thymen Kruider kan vrijuit voetballen en dat wil nog wel eens verrassend positief uitpakken.

Lugdunum-Gouda

Een cruciaal duel in de Kikkerpolder aanstaande zaterdag: Gouda staat elfde met zeventien punten en Lugdunum twaalfde met een punt achterstand. Deze laatste plek verplicht een club nacompetitie te spelen met degradatie als zwaard van Damocles dat boven de extra wedstrijden hangt. Beide clubs lijken zich daarvan bewust, gaven gas, en wonnen twee van de laatste drie wedstrijden. In Gouda moesten de Leidenaren er nog met 3-1 aan geloven, maar juist in die periode kampte Lugdunum met een waslijst aan geblesseerden. Die problemen zijn grotendeels voorbij, zij het dat Leroy de Haas vanwege een rode prent vorige week zal ontbreken. Excuses tellen niet zaterdag. Gouda en Lugdunum zijn beide vooral gebaat met de drie punten, hoe, dat is van minder belang. Het kon wel eens een hete middag worden in de Kikkerpolder.

Nieuwkoop-Aarlanderveen

Het bezoekende Aarlanderveen was ooit de onbetwiste nummer twee van de afdeling achter het ongenaakbare Oudewater. Inmiddels staan de Veners vijfde op dertien punten van de koploper. Alle prijzen zijn echter niet uit zicht verdwenen. De derde periodetitel is nog te vergeven en zoiets is immer een smakelijke toevoeging aan het seizoen. Opponent Nieuwkoop is een middenmoter die de laatste drie wedstrijden verloor. Aarlanderveen zal geen morele bezwaren kennen om daar vier van te maken. Thuis werd een even keurige als degelijke 2-0 zege geboekt. Aarlanderveen zal ervoor tekenen als een zelfde resultaat wordt behaald.

FC Oudewater-TAVV

De Ter Aarse Voetbal Vereniging heeft een periodetitel in de knip en is daar danig mee in de sas. Freewheelend naar het toetje voetballen is geenszins de bedoeling. Gewoon wekelijks  gaan voor de overwinning is wat Dennis Tijssen en zijn selectie willen. Zaterdag is het zeker voor TAVV een prestigeduel. Wat is er leuker dan een koploper onderuit halen op eigen veld? FC Oudewater blijkt minder onaantastbaar dan het lijkt: twee weken geleden werd er met 3-3 gelijk gespeeld tegen Aarlanderveen en vorige week met het nodige fortuin van Sporting Leiden gewonnen. Ook lonkt de tweede stek op de ranglijst voor blauw en wit, want de club staat maar drie punten achter op Alphia.

Overige wedstrijden: Alphia-Be Fair, VVC-VVSB

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read