HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 5 maart

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 5 maart

-

CVC Reeuwijk-Lugdunum

Drie nederlagen op rij deden Lugdunum duikelen naar een elfde plek op de ranglijst. Dit is (ver) beneden de verwachtingen van Nino Poulina, Marco Harleman en hun selectie. Men begon vol optimisme aan de nieuwe start, maar dat gevoel blijkt weinig realistisch. Het is de hoogste tijd voor een zege willen de Leidenaars niet echt in een negatieve spiraal komen. Of dat zaterdag gaat lukken is de vraag. De thuisploeg staat vierde en heeft twintig punten in de knip, twee keer zoveel als groen-wit. De cijfers bieden Lugdunum ook weinig hoop: de Reeuwijkers zijn thuis nog ongeslagen, hebben twintig keer gescoord en hoefden maar een tegendoelpunt toe te staan. Indrukwekkende cijfers dus. Het lijkt voor de ploeg uit de Kikkerpolder al een prestatie van formaat als men met een punt de terugreis zou ondernemen. Lugdunum speelde dinsdagavond de inhaalwedstrijd bij Alphia en de Leidenaren bleven opnieuw met lege handen achter (6-1).

FC Oegstgeest-Aarlanderveen

Voor FC Oegstgeest is het aanhaken of afvallen zaterdag. Verliest de ploeg voor de derde keer op rij, dan lijkt een plek in de subtop een utopie en zal de ploeg van Thymen Kruider genoegen moeten nemen met een plaatsje in de middenmoot. Het verval zal dan groot zijn. Eerder stond de thuisploeg hoog op de ranglijst en hoopte met de toch wel jonge en enthousiaste selectie op een plekje in de top drie. De nederlaag twee weken geleden tegen het ongenaakbare Oudewater was wellicht ingecalculeerd, het verlies vorige week tegen Blauw Zwart was dat niet. De ploeg zal zich danig moeten herpakken om een goed resultaat te halen tegen Aarlanderveen. Die ploeg heeft zich met twee overwinningen op rij prima hersteld van de thuisnederlaag tegen VVSB. De tweede stek bevalt de Veners uitstekend. Vanaf die plek Oudewater over twee weken bestrijden zal Aarlanderveen wat extra zelfvertrouwen geven. FC Oegstgeest krijgt het zwaar zaterdag, zo is de verwachting.

VVC-TAVV

Twee gewonnen, tien doelpunten voor, nul tegen; het zijn fraaie cijfers die TAVV kan overleggen uit de laatste twee wedstrijden. Bij VVC is het juist armoe troef: de ploeg heeft een punt uit elf wedstrijden gespeeld en er een punt aan overgehouden. De ploeg uit Nieuw-Vennep scoorde zelf maar drie keer en kreeg er 33 om de oren. En dan krijgen ze de club op bezoek die doelpunten maken tot een kunst heeft verheven. Moet het telraam erbij of stijgt de rode lantaarndrager boven zichzelf uit? Een gemakzuchtig TAVV lijkt onwaarschijnlijk, die tijd heeft de ploeg nu wel achter de rug.

Sporting Leiden-Alphia

De overwinning op stadgenoot Lugdunum zal Sporting Leiden goed gesmaakt hebben. De ploeg was er ook  danig aan toe. Met twee zeges op rij heeft men zich inmiddels ontworsteld aan de onderste regionen. De nummer acht, VVSB, heeft net als Sporting Leiden twaalf punten. Gouda staat twaalfde met maar twee punten minder. Het is dus makkelijk stuivertje wisselen daar. Minimaal een gelijkspel tegen Alphia is dan ook wenselijk voor de club uit de Mors. Makkelijk zal dat niet worden, de uitploeg verloor slechts eenmaal en staat virtueel zelfs gedeeld tweede. De Leidenaren zullen dus de mouwen moeten opstropen én goed voetbal op de mat moeten leggen om een goed resultaat te behalen. Het is wel een ijkpunt om te zien hoeveel Sporting werkelijk in huis heeft.

Overige wedstrijden: Be Fair-VVSB, Gouda-Nieuwkoop, Oudewater-Blauw Zwart.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read