dinsdag, januari 31, 2023
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 5 november

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 5 november

-

Koudekerk-DWO

Groot was bij Koudekerk de teleurstelling na het 2-0 verlies bij FC Oegstgeest. Het voetbal was niet eens zo slecht geweest, nee, het probleem was het scorend vermogen. Dat moet echt beter willen de Koudekerkers oprukken op de ranglijst. Een zware test staat zaterdag op het programma. DWO is nog ongeslagen en heeft slechts een tegendoelpunt hoeven te incasseren. Wil de thuisploeg niet in de onderste regionen verzeild raken, dan is minimaal een punt nodig. Het zal zwoegen en zweten worden voor de thuisploeg, maar Koudekerk heeft na twee nederlagen een dot zelfvertrouwen nodig. Of de ploeg van Dennis Olman daaraan wil meewerken, is echter maar zeer de vraag.

Sporting Leiden-Aarlanderveen

De frustratie was afgelopen weekend enorm bij Soufiane Boukhidous na de 4-3 nederlaag tegen AVV Alphen. Hij zal niet de enige uit de selectie geweest zijn. Juist tegen clubs uit de onderste regionen moeten de Leidenaren punten halen. Aarlanderveen is zo’n ploeg beslist niet. De bezoekers staan op een prettige tweede plaats en dat bewijst de kracht van de ploeg. De Veners zijn naar eigen zeggen meer een team geworden waarbij de spelers bereid zijn vuile meters voor elkaar te maken. Bij Sporting is de grote man Boukhidous, maar wellicht wringt daar toch enigszins de schoen. De spits maakte zes van de zeven doelpunten en het lijkt tijd dat er meer spelers opstaan die hun goaltje kunnen meepikken. Vorig jaar reisde Aarlanderveen met een 0-3 zege terug. Zij zouden hun ongeslagen status graag met een weekje verlengen.

Lugdunum-FC Oegstgeest

Wordt deze week elders op de site als Krakerrrr van de Week besproken.

Overige wedstrijden: Nieuwkoop-VVSB, RKDES-Blauw Zwart, SCW-Van Nispen, Stompwijk’92-AVV Alphen

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read