vrijdag, oktober 7, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zondag 20 maart

Voorbeschouwing derde klasse A, zondag 20 maart

-

HWD-Voorschoten’97

Met weemoed zal men in Voorschoten’97 terugdenken aan de start van het seizoen. Eind oktober stond de ploeg trots bovenaan de ranglijst met vijf overwinningen. Daarna werden nog drie punten gehaald uit evenzovele wedstrijden en de rest ging verloren. Trainer Dennis Luhulima zal naarstig puzzelen om de grauwsluier weg te trekken. Hopelijk kunnen zijn spelers tegen de absolute rode lantaarndrager HWD aan het zelfvertrouwen werken. De thuisploeg kon in twaalf wedstrijden geen enkele zege boeken en speelde één keer gelijk. Dat de ploeg al 72 doelpunten om de oren kreeg moet Voorschoten’97 motiveren ook alles uit de kast te halen.  Aan scorend vermogen ontbrak het dindsgavond tegen SEP (0-3 verlies). Aan dat probleem kan zaterdag gewerkt worden. Nonchalance en onderschatting zouden valkuilen kunnen zijn, maar zelfs die kunnen geen belemmering vormen voor een zege van groengeel.

AVV Alphen-ODB

Na de 5-2 zege op Sporting Leiden een paar weken geleden was men binnen AVV Alphen optimistisch over de komende wedstrijden en er werd zelfs al verder vooruit gekeken naar de derde klasse zaterdag waar de ploeg volgend jaar zal acteren. Spelers zouden graag hun krachten meten tegen sterke ploegen in die klasse. De zondagafdeling kent kennelijk ook prima voetballende teams. Dat blijkt wel uit de 6-3 nederlaag tegen Stompwijk’92 die daarop volgde. Men stond in Alphen weer met beide benen op de grond. Zondag, en op eigen grond, tegen Ons Doel Bereikt moet de thuisploeg zich dan maar eens bewijzen. De bezoekers zijn kampioenskandidaat, verloren slechts een maal en kregen slechts zes doelpunten tegen. Boekt AVV Alphen een goed resultaat dan kan de ploeg weer met wat meer optimisme vooruit kijken.

Sporting Leiden-SEP

Door de 0-3 zege bij Voorschoten’97 klom SEP naar de vijfde plaats en staat nu onderaan de subtop. Het is een positie waar Sporting Leiden alleen maar van kan dromen. De mannen van Marc Cerdijn en Koos Habraken spelen frank en vrij het seizoen uit en voetballen vooral vanwege het plezier in het spelletje dat nog steeds volop aanwezig is binnen de selectie. Natuurlijk zal men elk resultaat met vreugde begroet worden, maar ook bij een nieuw verlies zal het niet donderen in de kleedkamer. SEP zal het moeilijk hebben om verder te stijgen op de ranglijst: de clubs boven de Delftenaren hebben allemaal minder wedstrijden gespeeld en kunnen dus nog uitlopen. Niet geschoten is altijd mis en dus zullen de bezoekers pas tevreden zijn als de drie punten in de knip zitten. Hoeveel weerwerk de Morschploeg kan bieden hangt ook af wie de trainers kunnen opstellen zondag, niet zelden een bron van zorg dit seizoen.

Overige wedstrijden: Madestein-Kethel Spaland, Strompwijk’92-Taurus, SVH-DHL.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read