woensdag, oktober 5, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A (zondag), 24 en 27 maart

Voorbeschouwing derde klasse A (zondag), 24 en 27 maart

-

Voorschoten’97 en AVV Alphen komen als Corona geen roet in het eten werpt twee keer uit deze week. Komende donderdag staan de ploegen tegenover elkaar op sportpark Adegeest. De groengelen lieten zondag twee punten liggen bij staartploeg HWD (1-1). Rond het uur opende Hamid Sarmastzada de score, maar kort daarom scoorde de nummer laatst tegen. Voorschoten’97 kwam flets voor de dag en eigenlijk kon enkel Roy Elligens zich met goed spel onderscheiden. De ploeg van Denis Luhulima is ondertussen flink gezakt op de ranglijst en de zevende plaats staat in schril contrast met de prestatiecurve die eerst op de mat werd gelegd.

Opponent AVV Alphen draait ook niet bepaald florissant. In het voorlaatste duel werd dik verloren van Stompwijk’92 en de 6-3 viel eigenlijk nog mild uit. Tegen ODB startte de formatie van Rob de Lange beduidend beter en na de vlotte 2-0 voorsprong leek er een stuntje in de maak te zijn. De titelkandidaat stelde echter orde op zaken en won alsnog eenvoudig met 2-5, mede door twee rode prenten aan de kant van de Alphenaren. Zowel Voorschoten’97 als AVV Alphen snakken naar succes. Komt dat er voor een van de ploegen niet donderdag, het verschil bedraagt vijf punten op de ranglijst in het voordeel van de club die 25 jaar bestaat, dan is er zondag een nieuwe mogelijkheid om tot winst te komen.

Dat zal echter knap lastig worden want AVV reist af naar de nog ongeslagen koploper. Kethel Spaland is in Schiedam de gastheer en het lijkt er niet op dat er daar een verrassing uit zal rollen, hoewel het voetbal niet altijd voorspelbaar is gelukkig. Voorschoten’97 ontmoet op eigen bodem Stompwijk’92 en de formatie van Patrick Kamperveen scoort er al tijden op los (41 treffers totaal mede vanwege het veelvuldig scorende duo Nick Ammerlaan en Kite Beuvink). De Stompwijkers jagen op de tweede plaats momenteel.

Onderin ontvangt WIK in het Zuiderpark Sporting Leiden. Twee ploegen die aan een roemloos seizoen bezig zijn en maar weinig punten sprokkelen. Beide teams hebben nog openstaande wedstrijden staan vanwege eerder affluiten van de dienstdoede arbiters. Sporting Leiden is bezig aan de laatste maanden van het bestaan op zondag. Een tweede seizoenszege zou uiterst welkom zijn.

Resterend programma:

Donderdag 24 maart: ODB-Stompwijk’92, DHL-Madestein

Zondag 27 maart: ODB-DHL, SEP-Madestein, Taurus-SVH

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read