donderdag, februari 9, 2023
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zondag 8 en donderdag 12 mei

Voorbeschouwing derde klasse A, zondag 8 en donderdag 12 mei

-

AVV Alphen

Na de overwinning op Taurus was er hoop bij AVV Alphen dat er meer in het vat zat en dat het gat naar de middenmoot gedicht kon worden. SVH ontnam Alphen deze illusie en het lijkt erop dat de club ook gaat eindigen op plek negen. De marge met de nummer acht is negen punten en met de nummer tien acht. Door de achterstallige wedstrijd te winnen kan AVV Alphen tot op zes punten geraken, maar ook dat is een hele kloof. DHL is een sterke subtopper en het zal een hele zware opgave zijn om de thuisploeg drie punten te ontfutselen. Misschien moet de ploeg van Rob de Lange tevreden zijn met een gelijkspel. De thuiswedstrijd eindigde in 4-4. Donderdag krijgt AVV het waarschijnlijk nog lastiger. Dan komt het ontketende Stompwijk’92 op visite. De mannen van Patrick Kamperveen staan tweede op de ranglijst.

Voorschoten’97

De mannen van Dennis Luhulima zitten in een flow en voetballen de ene tegenstander na de ander ondersteboven. Geen wonder dat Voorschoten’97 nu virtueel derde staat. Leuk, maar daar heb je weinig aan. Waar wel een leuke bonus aan vast zit is een periodetitel. Voorschoten’97 staat fier bovenaan in de strijd om de tweede periode en die zal men in Voorschoten maar al te graag binnenhalen. Taurus moet dan de volgende tegenstander zijn die puntloos naar huis gaat. De ploeg moet tot de zwakkere broeders gerekend worden en staat elfde op de ranglijst. Voorschoten’97 is aan zijn stand verplicht ook hier van te winnen. Volgens onze gegevens speelt groen en geel op dinsdag uit tegen SEP. Een ploeg die ook lager staat, maar het verschil is dan minder ten opzichte van Taurus.

Sporting Leiden

Sporting Leiden komt dit weekend tot stilstand, maar mag dinsdag (als de gegevens kloppen) weer de wei in. Dan komt het niet grootse Madestein op bezoek. Maar elke tegenstander voor Sporting is lastig getuige de enige zege tot nu toe. Dat er personele problemen zijn is een open deur. Toch nog maar proberen om van de laatste plaats te komen voordat de bal prestatief gezien definitief uitgerold is op zondag bij de Morsclub

Overige wedstrijden, 8 mei: SEP-Stompwijk’92, Madestein-HWD, SVH-Kethel Spaland, ODB-WIK

12 mei: HWD-SVH, Taurus-ODB, WIK-Kethel Spaland.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read