dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse, zaterdag 9 april en zondag 10 april

Voorbeschouwing derde klasse, zaterdag 9 april en zondag 10 april

-

Zaterdag, derde klasse A

Nieuwkoop-TAVV

Een periodetitel, dan zou het seizoen van TAVV al zijn geslaagd. De Ter Aarders hebben zaterdag in de laatste speelronde van de tweede periode de kans een periodetitel binnen te slepen, maar moeten dan zelf winnen bij concurrent SV Nieuwkoop en hopen dat CVC Reeuwijk en FC Oudewater punten verspelen. Het klinkt redelijk kansloos, maar het is zeker niet onmogelijk. In de voorbije speelronde speelden FC Oudewater en SV Nieuwkoop in een onderling duel met 0-0 gelijk, terwijl CVC Reeuwijk op eigen veld met 0-2 onderuit ging tegen Aarlanderveen. Op basis van het doelsaldo in periode twee zou TAVV het ook verdienen om de titel te pakken. Het doelsaldo van 18+ in de laatste acht wedstrijden, waarin de ploeg als enige niet verloor, is veel beter dan de competitiegenoten.

Gouda-FC Oegstgeest

De rest van de ploegen uit de regio dromen zo’n periodetitel, zoals FC Oegstgeest, dat er in de eerste periode dichtbij was en op de tweede plek eindigde. De ploeg van Thymen Kruider kende een matige herstart van de competitie in februari. CVC Reeuwijk werd in de eerste officiële wedstrijd van 2022 nog met 2-1 verslagen, daarna stapten de Oegstgeestenaren drie wedstrijden op rij als verliezer van het veld. In de afgelopen vier competitieduels lijkt de fusieclub weer op de goede weg met zege op Aarlanderveen (5-1) en FC VVC (2-3) en gelijke spelen tegen VVSB en Be Fair (allebei 1-1). Aanstaande zaterdag is FC Oegstgeest op papier de sterkste op bezoek bij SV Gouda. De club uit de kaasstad schreef in het nieuwe jaar pas één keer drie punten bij, afgelopen februari werd Lugdunum met 3-1 verslagen. In de zes wedstrijden die daarop volgden, lukte het Gouda niet om te winnen.

Aarlanderveen-Sporting Leiden

Evenals FC Oegstgeest hoopt ook Aarlanderveen in de derde periode toe te slaan. De huidige nummer vier van de derde klasse A, die ook nog kans maakt op een vervangende periode vanwege de hoge rankschikking, presteert tot nu toe al het hele seizoen wisselvallig. Twee potjes winst worden vaak opgevolgd door een nederlaag. Het lukte de Veners nog niet om een goede reeks neer te zetten. Alvorens de derde periode volgende week zaterdag start met een uitwedstrijd tegen de bijna ongenaakbare lijstaanvoerder FC Oudewater, ontvangt Aarlanderveen eerst Sporting Leiden. De Leidenaren waren eerder dit seizoen nog kansloos op eigen veld: 0-3. Killian Bouwhuis, Jorn Poelwijk en Davey Grimmelius scoorden destijds in oktober. Sporting boekte overigens afgelopen zaterdag zijn eerste succesje na de slechte maand maart door VVSB met 2-0 te verslaan. Het vertrouwen is hopelijk weer terug bij de equipe van trainer Huig-Jan Heeringa.

Be Fair-Lugdunum

Dat kan duidelijk niet worden gezegd van Lugdunum, dat een dramatische reeks draait van acht nederlagen op rij. De Kikkers zijn in 2022 zelden dicht bij een resultaat geweest in een wedstrijd, de meeste duels gingen ruim verloren. Hoog tijd dus om weer eens te winnen. In Waddinxveen tegen nummer dertien Be Fair maakt Lugdunum zaterdag zeker kans. Op de Kikkerpolder werd eerder dit seizoen nog met 3-1 gewonnen. Aan dat resultaat moet de Leidse ploeg zich maar vasthouden.

Zondag, derde klasse A

SEP-AVV Alphen

In de zondag derde klasse pakte AVV Alphen afgelopen weekend eindelijk weer eens een driepunter tegen WIK (5-2), nadat de ploeg eerder vier potjes op rij had verloren. De Alphenaren staan inmiddels negende, willen een zo goed mogelijk jaar draaien om voorbereid te zijn op volgend seizoen. Dan stapt het voor het eerst in de clubhistorie over naar de zaterdag. Eerst is komend weekend SEP de tegenstander. De Delftenaren maakten er in november vorig jaar nog een leuke confrontatie van in Alphen aan den Rijn. Er vielen in totaal zes goals: 3-3. Dat belooft veel goeds voor het publiek aanstaande zondag.

Voorschoten’97-Madestein

Toeschouwers genoten afgelopen weekend ook al bij de spannende strijd tussen de zondagtakken van Sporting Leiden en Voorschoten’97. De derby eindigde in 1-1. Dat was een flinke tegenvaller voor de Voorschotenaren, die aan het begin van het seizoen nog zo sterk presteerden en zelfs even bovenaan stonden. Inmiddels bezet het team van Denis Luhulima plek vijf in de algehele rangschikking. De tweede plaats is desondanks nog steeds in zicht. Tegen nummer zes Madestein, dat slechts één punt minder heeft, gaat Voorschoten’97 zondag op zoek naar herstel.

WIK-Sporting Leiden en Taurus-Sporting Leiden

Sporting Leiden kijkt na het goede resultaat in de derby uit naar de komende duels. De ploeg van Koos Habraken reist donderdagavond eerst af naar Den Haag, waar wordt gespeeld tegen WIK, eveneens een laagvlieger. Nummer tien Taurus is vervolgens de tegenstander op zondag voor de Leidenaren, die nog een appeltje hebben te schillen met de studentenclub uit Delft. Eerder dit seizoen won Taurus met 2-3 in Leiden.

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read