donderdag, februari 9, 2023
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse (zo), maandag 6 juni

Voorbeschouwing derde klasse (zo), maandag 6 juni

-

Voorschoten’97 – DHL

In deze afdeling zijn de meeste beslissingen gevallen. Kethel Spaland is de nieuwe kampioen en Stompwijk’92 plaatste, zich samen met SEP, voor de nacompetitie. Op Tweede Pinksterdag wordt op sportpark Adegeest beslist wie het laatste p/d-ticket pakt. Voorschoten’97, nr. 4 op de ranglijst, en directe concurrent DHL treffen elkaar dan in een onderling duel. De geel-groenen hebben aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor een beslissingswedstrijd tegen een nu nog niet bekende opponent. De winnaar van dat duel, dat wordt gespeeld op neutraal terrein, komt volgend seizoen uit in de tweede klasse. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in 1-0 overwinning voor de Delftenaren.

Sporting Leiden – SVH

Sporting Leiden speelt komend weekend haar laatste wedstrijd als zondagploeg. De Leidenaren richten zich met ingang van het nieuwe seizoen, voor wat betreft prestatief voetbal, volledig op haar zaterdagtak. De Morsbewoners startten de huidige voetbaljaargang zeer hoopgevend met een 3-0 overwinning op het sterke DHL, maar dit bleek, tot aan de laatste competitieronde, de enige Leidse driepunter van het seizoen te zijn geweest. Sporting Leiden, dat afgelopen zondag een verdienstelijk gelijkspel pakte bij ODB, ontvangt komende zondag het Haagse SVH en hoopt op een afsluiting, die qua resultaat gelijk is aan de openingswedstrijd. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in 2-1 zege voor SVH.

Madestein – AVV Alphen

De laatste competitiewedstrijd van AVV Alphen zal gepaard gaan met een vleugje weemoed. De 113 jaar oude vereniging kiest volgend seizoen voor de zaterdag als vaste speeldag van het vlaggenschip en dat zal voor een hoop trouwe aanhangers van de Alphense club in het begin vast even wennen zijn. Hoe mooi zou het zijn als  AVV Alphen het zondagtijdperk met een klinkende zege zou kunnen afsluiten? De formatie van trainer Rob de Lange vertrekt komende zondag naar Den Haag, waar Madestein de tegenstander is. De heenwedstrijd in Alphen tussen beide clubs eindigde in een 0-2 overwinning voor de Hagenaars.

Overige wedstrijden in deze klasse: HWD- Taurus, WIK- Stompwijk’92, SEP- Kethel Spaland.

Must Read