HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97 (zo) geeft zeker lijkende voorsprong bij rust uit handen

Voorschoten’97 (zo) geeft zeker lijkende voorsprong bij rust uit handen

-

Derde klasse D (zondag) – Na twee (onnodige) nederlagen op rij voor Voorschoten’97 was afgelopen zondag de uitgelezen mogelijkheid om weer eens de volle winst te behalen, dit moest dan ten koste gaan van Sport Vereniging Halfweg. De tegenstander uit Den Haag had de laatste vier wedstrijden verloren en vond zichzelf terug op de een na laatste plaats. Bij rust een 2-0 voorsprong, dus geen vuiltje aan de lucht maar na een ongelukkig eigen doelpunt en dus de aansluitingstreffer viel uiteindelijk de gelijkmaker en dat werd de eindstand.

Het weer was guur en nat, en zeker in de beginfase was het spel ook niet iets om warm van te worden. Veel balverlies bij beide teams, en vooral in de eindfase was het slordig te noemen. De Voorschotenaren mochten het spel maken, de gastheer zakte in tot op eigen helft en was niet van plan om zich als schietschijf te laten gebruiken. Het baltempo van de ploeg van trainer Denis Luhulima was in de opbouw te laag om voor gevaar te zorgen. Het enige gevaar van de thuisploeg kwam van de behendige captain, echter zonder een beter vervolg. Weinig spektakel dus, totdat Nikola Nicolic het op zijn heupen kreeg in binnen een tijdsbestek van vijf minuten twee keer doel trof.

De warme thee werd opgezocht met een comfortabel lijkende voorsprong, echter een kwartier na rust volgde een eigen doelpunt waardoor de spanning weer terug was. Jarno van der Born over die fase, ,,Wij kwamen iets te ontspannen en daardoor niet heel sterk uit de kleedkamer. Met deze voorsprong hadden we door moeten drukken, echter door onze instelling gaven we de tegenstander hoop op de aansluitingstreffer.”

Na van beide kanten wat twijfelachtige buitenspelmomenten, scoorde SVH ongeveer tien minuten voor tijd de gelijkmaker, ,,Door de 1-2 sloop de angst bij ons in de ploeg en vergaten we te voetballen, te veel de lange bal met weinig rendement. De gelijkmaker hing ook niet echt in de lucht. Vanuit een standaardsituatie werd er toch gescoord en glipte de winst uit onze handen. We probeerden in de slotfase nog wel iets te creëren maar dit leverde geen resultaat op. Uiteindelijk wel een verdiend gelijkspel, maar dat er meer in had gezeten lijkt me duidelijk. Een lichtpuntje op deze grijze en grauwe dag was de rentree van Wout Adriaanse, door blessureleed langdurig afwezig maar nu ongeveer een uur spelend.

Volgende week wacht HOV/DJSCR, ,,Als we gebruik maken van onze kracht, dus spelend als een team, en met spelers terug van schorsing en vakantie, moeten we thuis kunnen winnen.”

SVH-Voorschoten’97 2-2 (0-2) 30. Nikolic 0-1, 35. Nikolic 0-2, 60. eigen doelpunt V’97 1-2, 80. Mokadmi 2-2.

Basisopstelling Voorschoten’97 : Van der Mijn, Van der Born, Adriaanse, Hilders, Kuiper, Hogewoning, Van Aken, Vijlbrief, Nikolic, Aschman, Van der Wijngaard.