HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten'97 (zo) op koers voor periodetitel

Voorschoten’97 (zo) op koers voor periodetitel

-

Derde klasse A (zondag)- Voorschoten’97 heeft zicht gehouden op het binnenloodsen van de tweede periodetitel. Op sportpark Adegeest werd laagvlieger Taurus eenvoudig aan de kant geschoven (4-0). Na het vierde doelpunt kon de thuisploeg zelfs gas terugnemen met het oog op de belangrijke wedstrijd van komende dinsdag uit tegen SEP.

Van meet af aan deelde Voorschoten’97 de lakens uit. De bezoekers uit Delft hadden pas dertien punten vergaard en dat was terug te zien op het veld. De gastheer kreeg de nodige kansen en doelpunten konden niet uitblijven. Melle Rekvelt was de eerste die de felicitaties in ontvangst mocht nemen na pakweg twintig minuten. Jesse Vijlbrief haalde vervolgens uit van afstand en daarmee was het ongelijke duel wel zo ongeveer beslist.

Na de rust werd het verschil nog duidelijker in de score door treffers van weer Rekvelt en routinier Ton Martijn. Bij de thuisploeg had Chris van der Mijn nagenoeg een vrije middag tussen de palen. Glenn Mulder werd benoemd tot MotM.

Trainer Denis Luhulima: ,,We speelden een tijd lang volle bak ofwel met druk vooruit. Daar had Taurus geen antwoord op en we konden eenvoudig weglopen naar een prima score. In de laatste fase heeft de ploeg zich gespaard. Komende dinsdag wacht al SEP en dat is een concurrent in de strijd om plek twee en drie en in de periodestand. We zijn goed onderweg met een prima serie, maar er komen nog zat lastige duels aan.”

Voorschoten’97 ging op de ranglijst over DHL heen en in punten kwamen de geel-groenen op gelijke hoogte met Stompwijk’92. In de twee periode heeft de formatie van Luhulima nu zestien punten uit zes duels. SEP heeft er drie minder. Daartussen bevinden zich nog Kethel Spaland en DHL.