zaterdag, juli 2, 2022
HomeZaterdagDerde klasseWinst voor TAVV, Sporting Leiden en Aarlanderveen

Winst voor TAVV, Sporting Leiden en Aarlanderveen

-

Derde klasse A (zaterdag)- Op de voorlaatste speeldag pakten TAVV, Sporting Leiden en Aarlanderveen drie punten in wedstrijden die er amper meer toe deden. Voor de Ter Aarders en de Trots van de Polder leverde het nog wel positieverbetering op, terwijl de ploeg uit Leiden zich definitief veilig speelde, hoewel niemand daar meer aan twijfelde.

TAVV- VVSB 4-1

TAVV speelde zich naar de derde plaats op de ranglijst, terwijl VVSB zakte naar plaats zes. Bij de Ter Aarders was Eric van der Hout van grote waarde door alle doelpunten op zijn naam te brengen. Alle treffers vielen na rust. De thuisploeg opende de score en Victor Schipholt bracht weer balans. Daarna moesten de gasten passen op de aanvalsdrang van de ploeg van Dennis Tijssen, die zich klaarmaakt voor de nacompetitie voor promotie.

SV Aarlanderveen- FC Oegstgeest

In de polder was de gastheer vooral na rust een maat te groot voor het al weken kwakkelende FC Oegstgeest. Vooral Killian Bouwhuis had het op zijn heupen en trof vier keer de roos. Jorn Poelwijk, Mister Aarlanderveen, nam de andere treffer van zijn rekening. Sam Roelen had de score geopend namens de ploeg van Thymen Kruider. Uit de laatste vijf duels haalde de fusieclub slechts 1 puntje op. Winnend trainer Sander van Dijk: ,,We geven nog steeds vol gas en dat leverde nu deze fraaie zege op en revanche op de eerder geleden nederlaag. Volgende spelen we de kampioenswedstrijd tegen Alphia. We zullen zeker onze sportieve plicht gaan doen en het hen zo lastig mogelijk maken. Al met al hebben we nog een leuk potje in het verschiet.”

Sporting Leiden-FC VVC

Sporting Leiden gaf gisteren het laatste zetje om volgend seizoen, met nieuw elan, weer in de derde klasse uit te kunnen komen. Sipan Khalid scoorde de 1-0 en tegen het einde van de tweestrijd prikte Rick Arnoldus ook nog eens raak tegen de hekkensluiter. De brigade van Huig Jan Heeringa lijkt op de negende plaats te gaan finishen. De trainer en zijn staf waren vooral trots op het inbrengen van vier spelers van de O23. Voor de club uit de Mors was het de achtste zege van het seizoen. Volgende week wacht nog een uitduel bij het uitgebluste FC Oegstgeest.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read