Homesv AarlanderveenInterviews sv AarlanderveenAarlanderveen pakt dik verdiende zege tegen CVC Reeuwijk

Aarlanderveen pakt dik verdiende zege tegen CVC Reeuwijk

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Zeker lekker om, na eerder thuis met 2-1 te hebben gewonnen van Reeuwijk, ze nu uit met 0-2 te kloppen. We zaten heerlijk in ons spel en je krijgt toch ook extra energie als je al dat vuurwerk en de vele thuissupporters langs de lijn ziet, want ze konden periodekampioen worden. Als alles meezat tenslotte, maar de felicitatiebloemen kunnen dus bij hen weer de vriezer in. En wij zijn wel vierde gebleven, maar toch dichterbij de top drie gekomen met deze dik verdiende uitzege”, aldus Aarlanderveen-verdediger Bram Egberts na afloop.

De thuisploeg stond tweede met 33 uit 15 en de groenwitten uit Aarlanderveen vierde met 28 uit 15. Die stand had zeker anders kunnen zijn als ze onlangs die midweekse uitwedstrijd bij FC Oegstgeest niet kansloos met 5-1 hadden verloren. Egberts: ,,Het was vandaag ook nog heerlijk om op een lekkere kunstgrasmat te mogen ballen. We speelden ons eigen spelletje, waren fel op de bal en klapten er lekker bovenop. Voor een leuk Reeuwijks feestje moest er toch heel wat gebeuren vandaag. En als dan ook nog Davey Grimmelius halverwege de eerste helft van een slordigheidsfout bij hen achterin profiteert en de meer dan terechte 0-1 scoort, is het echt lekker voetballen.”

De thuisploeg kon er maar één grote kans tegenover stellen en o zo zonde dat dé grote kans op 0-2 net voor rust niet werd benut. Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk was er duidelijk over in de rust met de bekende Barry Stevens-kreet ‘Gewoon doorgaan!’ ,,Maar in de Reeuwijk-kleedkamer zal er zeker extra gewezen zijn op de unieke kans om die periodetitel te kunnen pakken in de wetenschap dat koploper FC Oudewater zeven punten voor stond. Ze hanteerden, met wind mee, lekker optimistisch de lange bal en ze geloofden er nog duidelijk in. Maar we verdedigden goed met een compliment aan onze doelman, Jari van Veen. Wij kregen door hun spel meer ruimte maar wisten door onnauwkeurigheid in de afronding onszelf niet te belonen. Kort voor tijd scoorde Alessio van der Straaten met een kopbal uit een fraaie vrije trap van Thom Nouwens de 0-2. De wedstrijd zat op slot en we konden het zo gemakkelijk uitspelen”, aldus de Aarlanderveen-verdediger.

De groenwitten bleven vierde met nu 31 uit 16 en CVC Reeuwijk zakte naar plek drie met 33 uit 16. Komende zaterdag wacht op sportcomplex Polderpark Sporting Leiden waar de groenhemden eerder uit al met 0-3 van wonnen. Egberts: ,,We weten van onszelf dat we vaak juist beter spelen tegen de hoger geplaatste verenigingen, maar vergeet niet dat zij deze zaterdag thuis met 2-0 VVSB versloegen. Dus we kunnen onze mouwtjes opstropen om net als vandaag weer de drie punten te kunnen pakken. Maar tot slot wil ik wel zeggen dat het vanmiddag in Reeuwijk heerlijk sportief is verlopen. En dat is wel eens anders in het voetbal als het ergens om gaat.”

CVC Reeuwijk – SV Aarlanderveen 0-2 (0-1). 25. Grimmelius 0-1 en 85. Van der Straaten 0-2.

Basisopstelling SV Aarlanderveen: Van Veen, Egberts, Oudijk, Van der Pijl, Aronius, Janszen, Kalisse, Van der Straaten, Nouwens, Grimmelius, Poelwijk.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read