vrijdag, juni 9, 2023
HomeKickers'69Interviews Kickers'69Dennis Bos (Kickers'69): ,,Op zoek naar hoge intensiteit"

Dennis Bos (Kickers’69): ,,Op zoek naar hoge intensiteit”

-

Kickers’69, nieuwkomer bij LAV, speelde zich vorig seizoen ternauwernood veilig. De ploeg van Dennis Bos eindigde met twee punten meer dan Roodenburg en Woubrugge, ploegen die zich ook net aan handhaafden, niet ver boven de streep. De verwachting is dat de Leimuidenaren ook flink aan de bak moeten komend seizoen om het vege lijf te redden.

Bos is kort voor de aanvang van de competitie realistisch. ,,Zoals bekend heeft de KNVB een verzwaarde degradatieregeling in het leven geroepen en dat maakt handhaving er niet makkelijker op. Die gedachte leeft bij ons, maar het zou mij niet verbazen als dat ook zo is bij clubs als Woubrugge, LSVV’7o, SJC en zo kan ik nog wel even doorgaan. De uitdaging wordt nog groter en dat heeft zeker ook te maken met een aantal nieuwe clubs in deze klasse waarvan ik ook het een en ander verwacht.”

Toch is er geen reden om vooraf al moord en brand te schreeuwen, zo meent Bos. ,,We hebben het in het bekertoernooi niet slecht gedaan. Tegen Semper Altius wonnen we afgelopen zaterdag ondanks een achterstand en de ploeg toonde karakter. Tegen Zwammerdam hadden we het lastig, maar dat is ook geen misselijke ploeg. In hun klasse een ploeg om hoog mee te kunnen eindigen. Uiteraard ligt mijn focus bij Kickers’69 en we gaan het avontuur in met veel jongelingen. Zoals altijd zal Kicker’69 het moeten hebben van het collectief en vuile meters maken. De intensiteit moet hoog liggen. Als dat wekelijks lukt, kunnen we zeker verrassen. Thuis maakten we het vorig seizoen elke tegenstander sowieso lastig. Zo ook Koudekerk en Teylingen. Ik ben zeker ook van mening dat we individuele kwaliteiten aan boord hebben. Spelen we echter op tachtig procent van ons vermogen dan zullen we nederlagen lijden. Daar is iedereen zich wel van doordrongen.”

Bos heeft moeite met de omgang van spelers met de voorbereiding. ,,In mijn tijd was ik bij de herstart vanaf dag 1 aanwezig. Dan zat de vakantie erop en ging het weer om voetbal. Nu is men vaak in augustus en/of september nog op vakantie. En wat dacht je van de festivals en de weekendjes weg tegenwoordig? Als trainer is dat moeilijk werken en ik zie dat niet enkel bij ons als een probleem, maar ook in hogere klassen. Ik moet daar voor mezelf een weg in vinden en me er maar niet al teveel aan ergeren. Gelukkig is de groep inmiddels wel bijna compleet en kunnen we toewerken naar de openingswedstrijd tegen NSV’46.”

Met ‘bijna’ bedoelt Bos dat er nog wel blessures zijn. ,,Mischa de Wagenaar is nog niet inzetbaar centraal achterin. Dat is normaliter een basisspeler. Ook Mike Straathof is nog aan het terugkomen van een blessure. Hij speelde al wel in 2, maar nog niet pijnvrij. We hopen dat deze gasten er snel bij zijn. Elke speler kunnen we goed benutten en het maakt de concurrentie ook groter. We zullen elke wedstrijd moeten spelen als een finale. Als een speler zaterdagavond op de bank zit en hij is total loss en heeft er alles aan gedaan dan moet je je neerleggen bij het resultaat als dat negatief is. Ik ben in elk geval benieuwd hoe het voetballandschap er volgend seizoen uitziet gezien de nieuwe regeling. Veel dorpsclubs zitten nu eenmaal in hetzelfde schuitje. Er valt weinig te halen en aanvoer moet dikwijls uit de eigen gelederen komen.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read