HomeKickers'69Interviews Kickers'69Dode spelmomenten nekken Kickers’69 bij BSC’68 (5-2)

Dode spelmomenten nekken Kickers’69 bij BSC’68 (5-2)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Kickers’69 was op bezoek bij BSC’68 in de eerste helft voetballend gelijkwaardig aan de gastheren en ook qua stand waren de ploegen bij het ingaan van de rust in balans(1-1). Na de pauze was er nauwelijks sprake van een ander spelbeeld, maar desondanks ging BSC’68 met een ruime overwinning aan de haal. De thuisploeg verraste Kickers’69 in de tweede helft liefst vier keer uit vrije trappen en hoekschoppen, waarna Nick van Vliet de eindstand op 5-2 bepaalde.

Kickers’69 –speler Tijs van der Hoorn keek na de nederlaag in Benthuizen met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. Van der Hoorn: ,,We hadden het tegen BSC’68 tactisch iets anders neergezet en daar hadden zij de nodige moeite mee. Tot aan de rust was er niets aan de hand en begonnen we vol goede moed aan de tweede helft, maar daarna kregen we vier keer een doelpunt tegen uit een dood spelmoment. Dat is heel zuur, vooral omdat je het gevoel hebt dat er vandaag veel meer ingezeten had dan een ruime nederlaag. Volgende week wacht Meerburg. Ik weet dat ze het seizoen moeizaam zijn begonnen, maar ik reken Meerburg toch tot de betere teams in onze klasse. Desondanks zijn we in staat om voor een verrassing te gaan zorgen, dat hebben we tegen koploper Zevenhoven (2-1 winst voor Kickers’69, SN) ook laten zien.”

Vervolgend: ,,In deze klasse kunnen alle clubs van elkaar winnen, dus daarom acht ik een resultaat tegen Meerburg beslist mogelijk. Of we deze week gaan trainen op  het verdedigen  van corners en vrije trappen? Dat lijkt me na vandaag inderdaad geen slecht idee’’, besluit Van der Hoorn met een zuur lachje. Door de nederlaag bij BSC’68 blijven de Leimuidenaren op de voorlaatste plaats van de ranglijst staan.

BSC’68 – Kickers’69  5-2 (1-1) 19. De Peinder 1-0, 21. N. van Vliet 1-1, 55. Van der Valk 2-1, 60. Van der Valk 3-1, 71. Plag 4-1. 78. Korving 5-1, 87. N. van Vliet 5-2.

Basisopstelling Kickers ’69: Tent, Van Velzen, Straathof, De Rijk, Hup, Haring, B. van Vliet, N. van Vliet, Van der Hoorn, Mollers, Witkop.

Beluister hier ook nog een nababbel met dank aan onze mediapartner Studio Alphen met Roy de Rijk, de aanvoerder van de ploeg uit Leimuiden: