vrijdag, december 9, 2022
HomeMeerburgInterviews MeerburgEerste zege Meerburg, bij Woubrugge alles nog op nul

Eerste zege Meerburg, bij Woubrugge alles nog op nul

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg had al wel een puntje binnen gehaald, maar gisteren werd de verlangde eerste winstpartij in de wacht gesleept. Op bezoek bij VV Woubrugge werd het 0-2 voor de manschappen van Jelle Korbee en Ronald van Delft. Met de formatie van Willem Lok wil het nog niet erg lukken. Alle vier de duels werden verloren en het vijandelijke doel werd nog niet gevonden.

Korbee was opgelucht. ,,Onze situatie is bekend met alle afwezigen en de moeizame start. Dan is het lekker om nu wel te winnen om zo weg te komen van de onderste ploegen. Het goede nieuws is ook dat er weer spelers aan het terugkomen zijn. Daardoor kon ik Julian van Haaster en Floris Hazenberg weer inzetten. We hebben er hard voor moeten werken, maar onder aan de streep kwam deze zege ons wel toe. Nu hebben we wat meer lucht en moeten we de komende weken doorpakken.”

Op het natuurgras werd het een geploeter van jewelste. ,,Beide ploegen werkten er hard voor en we gaven elkaar weinig toe in de eerste helft. Ik zag passie en strijd en daar begint alles wel mee natuurlijk. Het resulteerde over en weer tot weinig kansen en in dat opzicht was het voor de neutrale kijker wellicht wat gezapig. Meerburg was wel iets gevaarlijker en Ramon Weijers had bijna gescoord, maar die bal werd goed gepakt door hun doelman.”

Na de rust verdween de brilstand wel van het scorebord, maar dan wel in het voordeel van de bezoekers. ,,In de rust bespraken we dat hier wat te halen zou zijn voor ons. Ook nu bleven de beide ploegen er een hoop strijd in leggen, maar stilaan werden we wat sterker. Via een vrije trap van Koen van Zijp werd het 0-1. Zijn inzet werd onderweg door niemand aangeraakt en vloog bij de tweede paal binnen. Woubrugge startte daarna een offensief en we hadden het zeker niet makkelijk Tot grote kansen kwamen ze echter niet en uiteindelijk beslisten we het duel door een vlot genomen vrije trap van Floris Hazenberg. Max van Steen kon er vandoor en omspeelde de doelman om zo de 0-2 te maken.”

Korbee eindigend: ,,Daarna moesten we het nog zien vol te houden ondanks hun druk. Sam van Braak moest nog wel een bal van de doellijn afhalen, maar voor het overige stond het okay bij ons. Met iets meer effectiviteit had het ook meer kunnen worden, maar ik heb vooral een passievolle ploeg gezien die voor het resultaat ging en daarom ben ik nu een blije trainer. We vervolgen het proces en gaan zien of we verder kunnen klimmen op de ranglijst.”

Basisopstelling Merburg: De Rooij, Verra, Van Braak, Straathof, Jasperse, Van Huis, Van Zijp, Weijers, Van Haaster, Van Steen, F. Hazenberg.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read