woensdag, december 6, 2023
HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory nog in leven, zorgen Woubrugge weer groter

Football Factory nog in leven, zorgen Woubrugge weer groter

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het heeft er alle schijn van dat het onderin tot en met de laatste wedstrijddag spannend blijft in de op dit moment nog laagste klasse van het zaterdagamateurvoetbal. Football Factory en Woubrugge wilden elkaar in die race pijn doen en inlopen of juist afstand nemen ten opzichte van elkaar. De Leidse ploeg won uiteindelijk met 3-2 en heeft weer meer zicht op lijfsbehoud. Voor Woubrugge wordt de lucht per speelronde donkerder. Inmiddels heeft de studentenploeg minder verliespunten dan de ploeg van de Bateweg.

Op het thuiscomplex van Football Factory was het een groot feest. Loungemuziek en allerhande activiteiten die niets met voetbal te maken hadden, alsof het een zomer festival betrof… De kraker in de kelder leek daaraan ondergeschikt. Uiteraard dachten de ploegen zelf daar anders over en het werd een boeiende voetbalmiddag waarin Woubrugge in eerste instantie het heft in handen nam en de beginfase was dan ook voor de bezoekers.

Na ruim twintig minuten kreeg het duel evenwel een andere wending. Gökhan Yazici werd binnen de lijnen gebracht en dat leverde de thuisploeg veel meer daadkracht op. Na goed voorbereidend werk van Thijs de Jong werd de spits aan het werk gezet en de aanvaller bewees weer eens zijn waarde. Bij de gasten werd er gedacht aan buitenspel, maar de leidsman keurde het doelpunt goed. Het doelpunt was tegen de veldverhouding in, maar uiteraard deerde dat de gastheren van geen kant.

In het tweede deel van de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk af in de middenlinie waarbij beide ploegen grossierden in balverlies. Toch kwam er een kans op de 2-0, maar dit keer kwam Yazici niet voorbij aan doelman Michael Kneulman.

Na de pauze gebeurde er aanvankelijk niet heel veel, maar vergoedde de spanning veel. Alsnog kwam Woubrugge halverwege de tweede rondgang op gelijke hoogte. Uit een goed genomen hoekschop werkte aanvoerder Chris Verhoef binnen en dus was er balans. Dit was echter van korte duur, want opnieuw Yazici bracht zijn ploeg op voorsprong na prima voorwerk van Milan Howig.

Woubrugge moest andermaal komen en bracht meer pressie aan het daglicht. Twan van de Geijn bracht Emiel Buntsma, ook weer opgetrommeld bij de ploeg van Barry Buntsma, maar de aanvaller vond slechts het zijnet. Harry Buntsma, ook ingebracht, kreeg het niet ver voor tijd wel voor elkaar om opnieuw de gelijkmaker aan te laten tekenen via een frommeldoelpunt.

Woubrugge zocht vervolgens nog meer de aanval om de genadeklap uit te kunnen delen. Die gedachte ging echter niet op. De bezoekers lieten de kaas van het brood eten in de defensie en opnieuw Yazici deed de nummer elf van de ranglijst pijn. Hij ontfutselde de bal en toonde zijn scherpte en mikte precies tussen de benen van Kneulman. Zo beet Woubrugge alsnog in het stof en bleef de hoop bij de Leidenaren dat de dans ontsprongen kan worden.

Komende dinsdag ontvangt Football Factory, waar De Jong en uiteraard Yazici uitblonken, nu Meerburg, de huidige nummer drie van de ranglijst. Woubrugge komt uit op sportpark Overbos om daar Warmunda te treffen. Na vier nederlagen op rij zal de brigade van Buntsma nu toch echt ook weer punten moeten gaan halen. De vijfde klasse komt anders nadrukkelijk in zicht.

Football Factory-Woubrugge 3-2 (1-0). 24. Yacizi 1-0, 67. Verhoef 1-1, 68. Yazici 2-1, 82. H. Buntsma 2-2, 85. Yazici 3-2.

Basisopstelling Football Factory: Minnema, Howig, Maat, Den Broeder, De Koning, De Jong, Peters, Marx, Boukhedmi, Taborri, Kremers.

Basisopstelling Woubrugge: Kneulman, Hoogendoorn, T. van de Geijn, Verhoef, B. van de Geijn, Veltman, Van Rijn, R. Buntsma, Van der Doef, De Groot, Bandt.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read