maandag, april 15, 2024
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenKoploper Teylingen niet langs hekkensluiter MMO

Koploper Teylingen niet langs hekkensluiter MMO

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Terwijl MMO de vijfde klasse al in de ogen kijkt en Teylingen al knipoogt naar de derde klasse kwam er in het onderlinge duel geen winnaar (1-1). De ploeg uit Hoogmade bleef laatste maar het sprankje hoop blijft levend. De Sassenheimers hebben de eerste plaats nog in bezit, maar zagen Koudekerk twee punten inlopen en op Meerburg werd dus slechts een punt uitgelopen. Onze redactie sprak met twee hoofdrolspelers. Doelman Albin van Wieringen van MMO en Mike van der Zon van de roodzwarten.

De doelman van de thuisploeg: ,,Ik denk dat we deze wedstrijd onbevangen in zijn gegaan. Veel valt er niet meer te verliezen voor ons. We hadden de laatste weken punten moeten pakken tegen ploegen die ook onderin staan. Dat is niet gelukt. Het heeft ons zeker niet meegezeten met blessures en telkens rolde het kwartje voor ons de verkeerde kant op. Nu wilden we toch gewoon lekker ballen en dan zouden we zien waar we uit zouden komen. Gaandeweg en ook ondanks de 0-1 achterstand begon het idee te leven dat er iets te halen viel. Het verschil bleef minimaal en een minuut of zes voor tijd kregen we onze beloning via een doelpunt van Jelle van Tol na een knappe vooractie van Leroy van Goozen. Een aangenaam resultaat omdat we ook nu weer met veel jeugd in de gelederen speelden. Misschien is de gifbeker nu eindelijk leeg en kunnen we nog alles op alles zetten om onszelf alsnog te redden.”

Over redden gesproken: Mike van der Zon sprak vol lof over de goalie van MMO. ,,Hij heeft zijn ploeg dit punt bezorgd. Hij was niet te kloppen en groeide in de wedstrijd. Wij waren ook niet scherp genoeg, maar ik moet de complimenten toch echt aan hem geven.” Van der Zon was de enige die hem wel een keer kon kloppen. ,,Die kwam voort uit een prima aanval waarin ik kon combineren met Tom van der Vlugt. Toen dacht ik eigenlijk wel dat we deze pot zouden winnen, maar het ging stroef en het werd gaandeweg niet beter. De kansen kwamen er dus wel, maar MMO werd in leven gehouden door hun doelman.”

Van Wieringen: ,,Het is opvallend dat uitgerekend wij Teylingen punten afhandig hebben gemaakt. Supporters van hen leken het ons wel te gunnen onder het mom ‘eigen schuld, dikke bult.’ Tegen ploegen bovenin doen we het eigenlijk niet eens zo beroerd. De punten moeten we echter pakken van andere teams in het rechterrijtje en dat hebben we te weinig gedaan. We staan er nog steeds beroerd voor, maar we blijven ons inzetten. Totdat het niet meer kan. Niemand wil graag naar de vijfde klasse, maar als het toch zover komt dan kunnen we misschien daar bovenin meedraaien en trachten terug te komen. De vierde klasse is met al die derby’s op zeker wel leuker, maar door veel pech en tegenslag zijn we in deze situatie beland.”

Teylingen heeft drie punten voorsprong op Meerburg en vijf op Koudekerk. Middenvelder Van der Zon blijft op zijn hoede voor wat betreft de uitkomst. ,,We zijn nog steeds ongeslagen en hebben het volledig in eigen hand. Dit mag niet gebeuren, maar zo’n pot zit er altijd wel eens tussen. Misschien spelen we ook liever tegen meer voetballende ploegen, maar dit hoort er ook bij. Het is nu zaak om ons niet nog een keer te laten verrassen. Alle vertrouwen dat het goed zal komen. We willen ons graag meten in de derde klasse.”

MMO-Teylingen 1-1 (0-1). Van der Zon 0-1, Van Tol 1-1.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read